Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
23.05.2018 kl. 11.57

Aarhus-rådmand vil forbyde cigaretsalg til festivaler

Det skal være slut med at sælge cigaretter til festivaler som Northside, SPOT-festival og andre kultur- og musikarrangementer i Aarhus, mener rådmand.

Smilene i Aarhus bliver lidt mindre gule, hvis rådmand for sundhed og omsorg Jette Skive (DF) får gennemført sit forslag på dagens byrådsmøde.

Hun foreslår nemlig, at det skal være forbudt at sælge tobak til musik- og kulturfestivaler i smilets by.

– Musik- og kulturfestivaller er et stort samlingssted for mange unge, og her kædes musik og fest ofte sammen med rygning. For nogle kan det være til en musikfestival, at man prøver at ryge en cigaret for første gang, eller det kan være der, hvor man begynder at ryge igen efter at være stoppet, skriver Jette Skive i indstillingen til byrådsmødet i dag onsdag.

Forslaget vil betyde, at gæsterne på festivaler som North Side, SPOT-festival, Aarhus Festuge og lignende selv må medbringe cigaretter og tobak til et pibestop, hvis de lyster.

LÆS OGSÅ Fars fede køkkenskole
FOR ABONNENTER

Jette Skive begrunder sit forslag med, at festivalerne tiltrækker mange unge mennesker, og at det er samfundets ansvar er sætte ind over for unges rygning, der på det seneste har været stigende i aldersgruppen 16-24 år.

Rent praktisk skal rygeforbuddet strikkes sammen, så festivaler, der indgår aftaler med Aarhus Kommune, bliver forpligtet til at lade være med at sælge tobak.

På den måde får festivalerne et kærligt skub i retning af at være med til at forebygge rygning, mener Jette Skive.

– Arrangører af festivaler har et medansvar, og fra Aarhus Kommunes side kan vi være med til at forpligtige dem til, at de tager det ansvar, ved at forbyde salg af tobak til deres arrangementer, skriver Jette Skive i indstillingen.

LÆS OGSÅ Kvinderne går på aftenskole for helbredets skyld

Forslaget er på dagsordenen på dagens byrådsmøde, der begynder kl. 16.00. jki@kl.dk 

Emneord
Rygning, Sundhed, Fritid

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus-rådmand vil forbyde cigaretsalg til festivaler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger