Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.05.2018 kl. 12.04

Ingen jubel hos lærerne, der hælder til OK18-ja

Lærerne er utilfredse med resultatet af overenskomstforhandlingerne, men hælder alligevel til at stemme ja. Det viser en Gallup-undersøgelse ifølge Berlingske.

Overenskomstforhandlingerne blev trukket helt ud til kanten i Forligsinstitutionen. Til sidst blev løsningen på lærernes krav om en arbejdstidsaftale, at parterne opretter en undersøgelseskommission, der frem mod 2021 skal komme med anbefalinger til forhandlingerne.

Det huer ikke lærerne, men alligevel tyder det på, at de vil stemme ja til parternes forlig. Det skriver Berlingske mandag på baggrund af en Gallup-undersøgelse, hvor 383 lærere er blevet spurgt om deres holdning til forliget.

Rundspørgen viser, at tre ud af fire lærere er utilfredse med OK18-forliget. Samtidig vil 51 procent af lærerne stemme ja til forliget, mens blot 19 procent vil stemme nej.

Lærernes formand, Anders Bondo Christensen, har i dagene efter forliget rejst landet rundt for at overbevise lærerne om, at de skal stemme ja til forliget, der i overmorgen bliver sendt til afstemning blandt medlemmerne af Danmarks Lærerforening.

LÆS OGSÅ Kampvalg i lærerforeningen: Ny kandidat melder sig på banen

Og det anbefaler han stadig.

– Hvis en konflikt i virkeligheden svækker vores muligheder for at skabe bedre vilkår, så skal vi ikke kaste os ud i den, siger han til Berlingske, hvor han også understreger, at han deler lærernes skuffelse over den manglende arbejdstidsaftale.

Også Politiken har i pinseferien været på banen med en rundspørge. De har spurgt 68 af de 75 kredsformænd i Danmarks Lærerforening, hvilken vej det hælder. Her svarer fire ud af fem kredsformænd, at de vurderer, at et flertal af deres medlemmer vil stemme ja til forliget.

Samtidig svarer fire ud af fem kredsformænd, at de anbefaler deres medlemmer at stemme ja. Ingen af kredsformændene anbefaler medlemmerne at forkaste forliget.

LÆS OGSÅ Vi har en klar aftale om forpligtende samarbejde og lokalt spillerum
FOR ABONNENTER

Danmarks Lærerforenings medlemmer skal ligesom en række andre fagforbunds medlemmer stemme om resultatet af overenskomstforhandlingerne. Hvis lærerne, eller et af de andre fagforbunds medlemmer stemmer nej, vil der efter fem dage udbryde konflikt. Afstemningerne på det kommunale område er dog uafhængige af hinanden. Det vil sige, at det kun er de fagforbund, der forkaster forliget, som vil ende i konflikt.

Lærernes afstemning starter den 25. maj og slutter den 3. juni. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ingen jubel hos lærerne, der hælder til OK18-ja Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger