Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.05.2018 kl. 11.29

Lettere adgang til tvangsadoption

Socialminister Mai Mercado (K) vil efter kun tre år igen ændre reglerne, så flere børn kan tvangsadopteres i stedet for at komme i familiepleje.
tekst Sidsel Boye

Reglerne blev sidst ændret i 2015. Men der er stadig meget få børn, som bortadopteres imod deres forældres ønske. Derfor vil børne- og socialminister Mai Mercado (K) nu se på, om reglerne kan gøres smidigere.

– Jeg ønsker, at vi får flere tvungne adoptioner, fordi jeg tror, at de her børn er bedre tjent med at vokse op med adoptivforældre end hos en plejefamilie, hvor de biologiske forældre stadig kan spille en rolle på sidelinjen, siger hun til Berlingske.

Ifølge Berlingske har der siden 2015 været indstillet 22 børn til adoption uden samtykke. I de 16 sager var Ankestyrelsen enig, og efter endt behandling hos domstolene har der i alt være seks adoptioner. De øvrige sager er undervejs i systemet.

Ifølge professor ved Københavns Universitet Kirsten Ketscher er det meningen, at det skal være svært at fjerne børn fra deres forældre.

LÆS OGSÅ Fravalg af modtagerklasser vækker bekymring
FOR ABONNENTER

– Hvis man virkelig skulle gøre en forskel, så skal børnesagerne helt tages fra kommunerne og samles under regionale centre, som det sker i andre lande, hvor der er et kvalificeret dommerkorps, som tager stilling til sagerne, siger hun. sib@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lettere adgang til tvangsadoption Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger