Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.05.2018 kl. 10.44

Borgmestre glade for samarbejde om Vadehavet

Fredag underskriver Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen en ny deklaration om Vadehavet med Tyskland og Holland. Borgmestrene i de fire vadehavskommuner er meget tilfredse med det mangeårige samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Holland.

Vadehavssamarbejdet mellem Danmark, Tyskland og Holland sker både på nationalt og lokalt plan, og er forankret som fireårige aftaler, som Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen skal underskrive en ny deklaration om. Det samarbejde er borgmestrene fra Varde, Fanø, Esbjerg og Tønder glade for, fremgår det i en pressemeddelelse. 

Borgmester Erik Buhl (V)fra Varde Kommune, mener samarbejdet er vigtigt for fremtiden.

– Samarbejdet mellem de tre lande, Danmark, Tyskland og Nederlandene omkring vores fælles Vadehav er vigtig, også fremadrettet. Den fælles Verdensarv, som vi alle bidrager til at beskytte, giver også en rig mulighed for at dele oplevelserne af den unikke natur med andre og for at videreudvikle turismeoplevelserne lokalt i vores område, siger borgmester Erik Buhl. 

Fanøs borgmester Sofie Valbjørn (Alt.) tillægger Vadehavet en stor betydning for øen. 

LÆS OGSÅ Østerskysten får sin egen festival

– Vadehavet og verdensarven er af stor betydning for Fanø, og allerede når man ankommer med færgen, formidler vi budskabet om, at det er en enestående naturoplevelse man kan få, når man besøger verdensarven Vadehavet og Fanø, siger Sofie Valbjørn.  

For Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V)er det kombinationen af lokale og internationale initiativer omkring Vadehavet, der er afgørende. 

– Det brede og tætte samarbejde omkring Vadehavet foregår lokalt, regionalt såvel som internationalt, og det er en stor styrke i forhold til udviklingen og beskyttelsen af vores område. Det er med til at synliggøre værdierne i Vadehavet og verdenarven, hvilket bringer aktørerne sammen om lokale initiativer men også på tværs af landegrænser, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen. 

Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen (V), har et helt konkret projekt, der understøtter fællesskabet om Vadehavet. 

LÆS OGSÅ Nyt samarbejde om Limfjordsturismen

– Vi har i Tønder Kommune stort fokus på Vadehavsregionen. Med blandt andet Tøndermarsk-Initiativet understøtter vi den fælles historie om Vadehavet i de tre lande og bidrager til at give besøgende nogle enestående oplevelser af Vadehavsregionen og verdensarven, siger Henrik Frandsen og henviser til en udviklingsplan for erhverv, turisme, stier og klimatilpasning for området Tøndermarsken. Med cirka 2500 hektar er Tøndermarsken Danmarks største sammenhængende engområde.  

Miljø- og fødevareministeren ser også selv frem til den nye samarbejdsaftale. 

– Vadehavet er verdens største tidevandsområde og det eneste havområde i Danmark, der er udpeget som UNESCOS' Verdensarv. Jeg ser frem til at begynde en ny etape af det samarbejde, når jeg underskriver deklarationen på fredag, siger Jakob Ellemann-Jensen i pressemeddelelsen. 

Det er 40 år siden i år, at samarbejdet begyndte, og fem år siden at den danske del af Vadehavet, der strækker sig fra grænsen til Blåvandshuk, blev udnævnt til verdensarv. sarp@kl.dk 

LÆS OGSÅ Kommunerne har for lidt fokus på idræt i naturen

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmestre glade for samarbejde om Vadehavet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger