Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.05.2018 kl. 15.14

Alle ledere i Slagelse har en strategi for sygefravær

Slagelse bruger data til at udfordre de fortællinger og myter om sygefravær, som findes på de enkelte arbejdspladser.
tekst Sidsel Boye

Sygefraværet falder i Slagelse, men kommunen har stadig landets højeste sygefravær, og HR-chefen Danni Wulf har desværre ikke et quick-fix i situationen. Til gengæld bliver der over en bred kam gjort en stor indsats for at levere fakta, der kan korrigere eventuelle fortællinger og myter om sygefravær.

– Data kan gøre os nysgerrige og udfordre nogle af de teser, man har. På en arbejdsplads kan lederen for eksempel have den tese, at det lidt højere sygefravær skyldes en lidt ældre medarbejdergruppe. En anden leder har en idé om, at det er medarbejdere med børn, der er mest udsatte for smitte. Men når vi undersøger sagen, er det ikke altid, at det hænger sådan sammen, siger Danni Wulf.

Sygefravær er meget forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads, og derfor er det ikke muligt bare at tage én arbejdsplads med lavt sygefravær og overføre dens erfaringer til andre.

– Der kan være en kultur på en arbejdsplads, hvor man taler hinanden hjem og siger, du ser godt nok lidt klatøjet ud. Og der kan være en lille arbejdsplads, der er benhårdt udfordret af langtidssygemeldinger eller kritisk sygdom, siger HR-chefen.

LÆS OGSÅ God ledelse er afgørende for sygefraværet
FOR ABONNENTER

Siden 1. januar har alle ledere i Slagelse Kommune skullet lave deres egen strategi for at nedbringe sygefraværet, og HR-chefens tip til andre kommuner er, at det er fint nok med alle mulige metoder og analysemodeller.

– Men det er vigtigt, at man lokalt tager sig tid og tager en nuanceret snak og kigger på sygefraværet fra forskellige vinkler. Og de ledere vi har talt med, har ikke behov for flere værktøjer. Men de vil gerne have flere data, og det er vi godt i gang med at levere, siger Danni Wulf.

I Slagelse falder det korte og mellemlange sygefravær, mens det lange fravær ligger rimeligt stabilt.

– Jeg er kommet frem til, at tre procent står for en tredjedel af det samlede sygefravær, og at det er i langtidsfraværet vores udfordring ligger. I dag tror jeg, at vi strækker os langt for at få medarbejdere tilbage i arbejde, og man ved at tilknytning til arbejdspladsen er utrolig vigtig for hvor hurtigt man kan vende tilbage. Så vi er rummelige, ja, men vi har også et potentiale for netop at være bedre til at sikre den tilbagevenden, siger han.

LÆS OGSÅ Forkerte tal om Holbæks sygefravær

Slagelse og Guldborgsund Kommuner har landets højeste kommunale fravær på 13,6 dagsværk. Samsø Kommune har det laveste på 8,9. sib@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Alle ledere i Slagelse har en strategi for sygefravær Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger