Foto: Thomas Kokholm Nielsen
Foto: Thomas Kokholm Nielsen
15.05.2018 kl. 10.59

Tidligere skatteminister bliver formand for nyt integrationsråd i København

Et nyt integrationsråd i København skal fokusere på at få folk i job og uddannelse. Rådet får tidligere skatteminister og økonom Carsten Koch i spidsen.
tekst Amalie Guldborg Olesen

Han er tidligere blevet kaldt "altmuligmanden", der har undervist i marxistisk økonomi og siden satte sig i direktørstolen hos Danske Invest. Som skatteminister boede han i bofællesskab i Birkerød, hvor han var kendt for signaturretterne muslinger og auberginepizza, skriver Berlingske.

Nu bliver den tidligere minister, Carsten Koch, formand for et nyt integrationsråd i København. Rådet skal styrke integrationen ved at få folk i beskæftigelse og uddannelse og samtidig fungere som et rådgivende organ, der skal give sparring til og kvalificere kommunens integrationspolitik, fortæller beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

− Det er min klare overbevisning, at vi kun får en vellykket integration, hvis vi erkender, at nøglen til det danske samfund er job og uddannelse. Det glæder mig, at vi nu får et råd, der har netop det fokus, og som består af mennesker, der ved, hvor vigtigt det er at møde ind på en arbejdsplads og bidrage til et fællesskab. Og her tror jeg, at Carsten Koch vil bringe rigtig mange gode faglige kompetencer til bordet, siger hun.

Carsten Koch selv ser frem til at skulle med ind i kampen for at fremme integrationen.

LÆS OGSÅ Haderslev ansætter ny direktør for beskæftigelse og integration

− Det går fremad med integrationen, men for langsomt. Der er stadig store udfordringer, som jeg glæder mig til at tackle sammen med det nye råds medlemmer. Jeg håber meget, at rådet kan bidrage afgørende til den politiske indsats på dette vigtige område, siger han.

Alle medlemmerne til rådet er personligt udpeget på baggrund af deres erfaring og viden på området. De har enten ageret professionelle aktører på området, været repræsentanter hos foreninger eller NGO'er, eller på anden vis vist at de har evnerne til at fremme god integration. amgo@kl.dk

Blå bog

  • Carsten Koch er 73 år gammel
  • Uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet
  • Tidligere socialdemokratisk politiker
  • Skatteminister fra 1994- 1998
  • Formand for regeringens skattekommission i 2008
  • Formand for Beskæftigelsesrådet 2010-2017
  • Formand for Ekspertudvalget om den aktive beskæftigelsesindsats (Carsten Koch-udvalget) i 2014-2015
  • Direktør i en række bestyrelser, blandt andet Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Danske Invest
Emneord
Navne, Integration

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere skatteminister bliver formand for nyt integrationsråd i København Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger