Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.05.2018 kl. 11.57

Ny cyberstrategi skal ruste både elever og lærere

I dag præsenterer regeringen sin nye cyberstrategi, der skal gøre børns digitale dømmekraft bedre i fremtiden. Samtidig får både lærere og undervisere tilbudt efteruddannelse i digitale kompetencer, som de længe har efterspurgt.

Unge brugere af internettet skal i fremtiden blive langt bedre til at beskytte sig selv online. Sådan lyder målsætningen for regeringens nye cyberstrategi, der bliver præsenteret i dag.

Den nye cyberstrategi indeholder fire nye initiativer, der overordnet set handler om undervisning, efteruddannelse af lærere og undervisere og kampagner. Der skal blandt andet udvikles nyt undervisningsmateriale, laves events og undervisningsmoduler om it-sikkerhed i både folkeskolerne og på ungdomsuddannelserne rundt om i landet. Derudover bliver lærerne tilbudt et informations- og læringsforløb, der skal løfte deres kompetencer.

Den viden har Danmarks Lærerforening længe efterspurgt. Tilbage i januar, da den store sag omkring hævnporno brød frem, hvor 1.004 unge blev sigtet, fortalte formanden for undervisningsudvalget i Danmarks Lærerforening, Jeanette Sjøberg, at lærerne gerne ville tage dannelsesopgaven på sig, men at de manglede viden.

− Skolerne har en vigtig funktion i forhold til at lære eleverne at begå sig som selvstændige, kritisk tænkende mennesker. Vi skal bidrage til, at elevernes etiske og moralske overvejelser udvikles. Så dannelsesopgaven, tager vi på os. Men vi mangler viden, og vi mangler nogle midler til at blive klogere på, hvordan vi skal gribe situationen an. Lærerne gør, hvad de kan, med det de ved. Men det her felt kræver mere specialviden ude i kommunerne og ligeledes ressourcer. Der er brug for en slags ny, digital filosofi, som vi alle kan blive klogere på, sagde hun dengang til Danske Kommuner.

Derfor er Jeanette Sjøberg nu glad for, at den nye strategi lægger op til at ville hjælpe både eleverne og lærerne.

LÆS OGSÅ Lukker kommuner og skoler ude af it-system: Elevers trivselsbesvarelser skal beskyttes bedre

− Vi har manglet hjælp til lærerne i forhold til den digitale udvikling, så det er positivt, at det ser ud til at være tænkt med fra regeringens side, siger hun til DR.dk.

Regeringen præsenterede cyberstrategien klokken 11.30 i dag på Christiansborg. amgo@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny cyberstrategi skal ruste både elever og lærere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger