Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.05.2018 kl. 11.04

Mere gods i danske havne

I 2017 er både passagertrafik og godstransport fra og til danske havne samlet set steget henholdsvis tre og fire procent. Det viser statistikken for landets 118 havne.
tekst Sidsel Boye

Der igen kommet skub i danske havne. I 2017 har havnene i alt håndteret fire procent mere gods end året før. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik

Af de i alt 118 danske havne har 113 håndteret gods, og blandt dem er Statoil-Havnen i Kalundborg den største med en omsætning på 8,5 millioner ton. Næststørste godshavn er Aarhus Havn med 8,4 millioner ton, og siden 2016 er Rødby Færgehavn rykket op på en tredjeplads, og har dermed overhalet både Fredericia og Københavns Havne. De 25 største havne står for at håndtere 84 procent af den samlede godsmængde.

Også passagertallet i havnene er vokset sidste år. I alt rejste 42,5 millioner mennesker gennem danske havne, og det er en stigning på tre procent. En lov om takstnedsættelse på gods og persontransport til en række øer har også haft en positiv effekt. Alene i 2017 steg antallet af passagerer til øerne med seks procent. 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Mere gods i danske havne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger