15.05.2018 kl. 11.51

Forkerte tal om Holbæks sygefravær

En fejl i data hos Kommunernes og Regionernes Løndatakontor betød, at Holbæk Kommune kom til at figurere som kommunen med landets højeste sygefravær. Nu er fejlen rettet.
tekst Sidsel Boye

Holbæk Kommunes sygefravær for 2017 ligger på 11,7 dagsværk, og dermed i det brede midterfelt og kun en anelse over gennemsnittet for det samlede kommunale sygefravær, som er 11,4.

Derfor fik Holbæk Kommunes administrerende direktør Rasmus Bjerregaard også krydderen i den gale hals, da han i går kunne læse på danskekommuner.dk, at hans kommune skulle have landets højeste sygefravær på 14,4 dag.

Nu har kontakten til Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL) imidlertid vist, at det forkerte tal skyldes en fejl i forbindelse med skift af leverandør, og den fejl tager KRL på sig. Tallene er nu rettet på KRL's hjemmeside.

Det hører med til historien, at Holbæk faktisk arbejder målrettet med at nedbringe sygefravær.

LÆS OGSÅ God ledelse er afgørende for sygefraværet
FOR ABONNENTER

– Vi har hele tiden omkring 20 arbejdspladser, hvor vi systematisk sammenkæder data om sygefravær, trivselsmålinger og arbejdsskader og bruger resultatet til målrettede indsatser, og vi gør det i samarbejde med ledelsen, siger Rasmus Bjerregaard.

Holbæk har det samme sygefravær som Nyborg, Køge, Odder, Ringsted og Fredericia Kommuner. Landets højeste kommunale sygefravær har Guldborgsund og Slagelse Kommuner med 13,6 dagsværk i 2017. sib@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Forkerte tal om Holbæks sygefravær Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger