Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
08.05.2018 kl. 10.15

TV-station fra Hong Kong henter inspiration fra Aabenraa Kommune

TV-stationen RTHK, som svarer til DR, besøger 9.-11. maj Aabenraa Kommune for at lave optagelser til en programserie om ældre og velfærdsteknologi, der skal give kineserne inspiration til smarte løsninger i ældrepleje.
tekst Tom Ekeroth

Tv-stationen har valgt Aabenraa Kommune som eksemplet på, hvordan vi i Danmark arbejder med smarte løsninger og velfærdsteknologi som en naturlig del af ældrepleje i både borgernes eget hjem og på plejehjem.

– Det er utroligt spændende, at vi får lejlighed til at fortælle om, hvordan vi i Aabenraa Kommune har fokus på, hvordan vi blandt andet med nye løsninger og velfærdsteknologi kan være med til at støtte borgerne i at leve et godt liv. Og samtidigt er det da meget glædeligt, at nogle af de løsninger, som tv-stationen bliver præsenteret for, er udviklet i Aabenraa Kommune i samarbejde med lokale nytænkende virksomheder, siger borgmester Thomas Andresen (V).

Stationen besøger som en del af deres rundtur plejehjemmene Rise Parken og Lergården samt ældre, der stadig bor hjemme, og de vil interviewe plejehjemsbeboere, ældre hjemmeboende, medarbejdere og politikere.

Tv-stationen vil også blive præsenteret for en række velfærdsteknologier, som bliver brugt i hjemmeplejen og på plejehjemmene i Aabenraa Kommune. Blandt andet virtuel cykling for borgere med demens og en digital kommunikationsplatform til beboere og pårørende.

LÆS OGSÅ Køge vil opspore sygdom hos ældre med algoritme

– Det er en stor anerkendelse af vores arbejde og vores tilgang til arbejdet med velfærdsteknologi og ældrepleje i Aabenraa Kommune. Vi glæder os til at vise dem nogle af de spændende løsninger, som giver værdi i hverdagen for borgere og medarbejdere. Og vi håber, at de får brugbar inspiration med hjem, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Karsten Meyer Olesen (S).

Programmet, der optages i Aabenraa Kommune, er en del af en serie på otte programmer om "Smart Elderly", der tager udgangspunkt i udfordringer med en aldrende befolkning og mulige løsninger, hvor der hentes inspiration fra blandt andre Japan, Holland og Danmark. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: TV-station fra Hong Kong henter inspiration fra Aabenraa Kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger