Foto: Thomas Kokholm Nielsen
Foto: Thomas Kokholm Nielsen
07.05.2018 kl. 12.04

Kriminaliteten falder drastisk i udsatte boligområder

Målt på antallet af anmeldelser er kriminaliteten faldet med 30 procent i perioden 2013-2017 i socialt udsatte boligområder, viser tal fra Rigspolitiet. Dobbeltstraf i ghettoer kan give bagslag, mener kritikere.

Ser man på et udsat boligområde som Avedøre Stationsby, er antallet af anmeldelser om kriminalitet faldet fra 373 i 2013 til 184 i 2017. I Tingbjerg er tallet faldet fra 929 til 699.

Samlet set er der et fald på 30 procent i anmeldelser i de udsatte boligområder, viser tal fra Rigspolitiet, som Berlingske har fået adgang til.

Det er sket samtidig med, at regeringen med Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i spidsen vil indføre dobbelt straf for kriminalitet begået i udsatte boligområder.

Det forslag kan gå hen og give bagslag mener kritikkere.

LÆS OGSÅ Aarhus politianmelder boligdirektør for underslæb

Blandt andet mener sociolog Aydin Soei, der har forsket i københavnsk bandekriminalitet, at "ghetto-retorikken" giver boligområderne et dårligt ry, der får positive forbilleder til at flytte ud.

– Dobbelt straf og alle politikker, hvor du forskelsbehandler folk, bekræfter en fortælling om, at man er andenrangsborger, fordi man bor i et bestemt område, siger han til Berlingske.

Aydin Soei uddyber, at de kriminelle bander bruger fortællingen om forskelsbehandling, når de rekrutterer i de udsatte boligområder.

Her går det godt

I de udsatte boligområder er det da også svært at finde opbakning til Justitsministerens forslag om dobbelt straf.

LÆS OGSÅ De små tegn viser, hvornår noget er på vej
FOR ABONNENTER

I boligområdet Tingbjerg er formanden for afdelingsbestyrelsen SAB, Pernille Høholt, kritisk.

– Det går faktisk rigtigt godt herude. Derfor kan vi slet ikke se meningen med at indføre dobbelt straf. Det er bare en dårlig ide, og det hjælper virkelig ikke på billedet at de udsatte boligområder, siger hun til Berlingske. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kriminaliteten falder drastisk i udsatte boligområder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger