Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune
07.05.2018 kl. 11.09

Borgmesteren pakker kufferten

Aalborg er en stor kommune. Derfor har borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) indført den tradition, at borgmesterkontoret flytter rundt i kommunen for at lære områderne og dens borgere bedre at kende. Nu er turen kommet til Svenstrup.

I middelalderen havde man det, der hed et rejsekongedømme. Kongen rejste simpelthen rundt i landet med sit hof og rigets finanser i en kiste. Det er jo en god måde at holde styr på, hvad der foregår og få lokalkendskab.

Man kunne jo sige, at det er noget lignende, Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) har gang i, når han flytter borgmesterkontoret rundt i kommunen. Men det er noget lettere, når man bare skal tage den bærbare under armen. Kommunekassen behøver han heller ikke tage med.

På mandag den 14. maj og fire dage frem flytter borgmesteren og den nærmeste stab til Svenstrup. Her skal han sammen med sin nærmeste stab tale med borgere og besøge forskellige institutioner og virksomheder. Det er femte gang, Thomas Kastrup Larsen laver den manøvre. Tidligere har borgmesterkontoret været i Aalborg Øst, Hald, Nibe og Storvorde.

Inspireret af kollega

Aalborgs borgmester har fået inspiration til ideen fra sin borgmesterkollega i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S).

LÆS OGSÅ Minister: OK at sende e-post på skæve tidspunkter

– Ideen kom sig egentlig af, at jeg havde nogle drøftelser med Jacob Bundsgaard om, hvordan man kommer tæt på borgerne. Han fortalte, at han havde gjort det med at flytte borgmesterkontoret ud i Aarhus, så det har jeg ladet mig inspirere af, siger Thomas Kastrup Larsen.

– Det, jeg oplever, er, at man får en helt anden kontakt med borgerne. Der kommer virkelig mange mennesker, når vi holder åbent borgmesterkontor på en lokal skole. Det er en god måde at møde borgerne i øjenhøjde i en stor kommune som Aalborg, siger borgmesteren.

Godt at komme ud

Borgmesterkontoret flytter ind på en af de lokale skoler. Og borgmestersekretær Jannie Hedelund flytter naturligvis med.

– Det er jo en nem måde for os at gøre det på. Vi tager jo bare den bærbare under armen og mobiltelefonen, og så bor vi på skoler og bruger bare de borde, som skolen stiller til rådighed. Så bruger vi anledningen til at holde borgermøder i samarbejde med vores By- og landskabsforvaltning, der har planerne for de områder, vi besøger, og så kommer vi i kontakt med borgerne, siger hun

LÆS OGSÅ Til kaffe med Jørn
FOR ABONNENTER

Tiltaget er ifølge borgmestersekretæren populært.

– Der er jo en nem adgang til at få en dialog med borgmesteren, så der kommer mange. Aalborg er jo geografisk meget stor. Vi kommer rundt, og på skoler kommer der jo mange mennesker på en dag. Vi kommer ud af vores vante rammer på Boulevarden (borgmesterkontorets faste adresse, red.). Det har været en god oplevelse for alle, siger Jannie Hedelund.

Borgmesteren er rejseklar

Thomas Kastrup-Larsen ser frem til at rykke til bydelen Svenstrup, der er karakteriseret ved at have mange virksomheder.

– Jeg glæder mig til at komme til Svenstrup. Det er et område, der i disse år oplever en fantastisk vækst og har et meget spændende og driftig erhvervsliv. Der sker jo rigtig meget i og omkring Svenstrup. Byen ligger lige i smørhullet mellem det pulserende byliv i City Syd og de naturskønne områder mod Godthåb og kommunens vestlige del, siger borgmesteren.

LÆS OGSÅ Politik bliver til over aftensmaden
FOR ABONNENTER

– Jeg ser frem til at møde borgerne og høre mere om livet i Svenstrup. Både i forhold til de ting, der optager dem her og nu, men også i forhold til fremtiden og de muligheder, de ser for byen på den lange bane. Det er altid spændende og meget lærerigt at komme tæt på de lokales dagligdag, fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Løb og undervisning

Borgmesteren har en travl uge foran sig. Han skal blandt andet undervise 8. klasse på Højvangsskolen i samfundsfag, besøge virksomheden Wärtsilä Svanehøj, der med sine 200 medarbejder er en af Svenstrups største arbejdspladser.

Han lægger også vejen forbi forsorgshjemmet Svenstrupgård, Tulip, Kirkens Korshær med mere.

Tirsdag 15. maj får borgerne mulighed for at komme med borgmesteren ud at løbe, når Godthåb Trim arrangerer en løbetur med Thomas Kastrup-Larsen. Ruten, der er på fem kilometer, kommer forbi mange af Godthåbs historiske steder, og undervejs vil der være forskellige stop, hvor deltagerne får lejlighed til at tale med borgmesteren. tkn@kl.dk 

LÆS OGSÅ Greve er mestre i digital post
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmesteren pakker kufferten Felter med * skal udfyldes
 
Af: Jane Skaarup Jensen
Den 28.01.2019 kl. 14:58

Pakker Borgmesteren kufferten til en rundtur i 2019

svar på: Borgmesteren pakker kufferten

Hejsa
Jeg vil gerne vide om Borgmesteren kommer på pakke kufferten rundtur i 2019 og hvis han gør - hvornår kommer han så til Storvorde

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger