Engang var Faaborg slagteri en forureningskilde. I dag er det lukket, man kan bade i byens havn. Og Faaborg vil bruge havnene og slagterigrunden som brikker i byens udvikling. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune
Engang var Faaborg slagteri en forureningskilde. I dag er det lukket, man kan bade i byens havn. Og Faaborg vil bruge havnene og slagterigrunden som brikker i byens udvikling. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune
03.05.2018 kl. 09.43

Væk med slagteri – ind med havnebad og turisme

Faaborg-Midtfyn Kommune vil skabe en ny plan for udviklingen af Faaborgs havnearealer. Planen skal sammen med en plan for bymidten vise vejen for, hvilken retning den historiske købstad skal gå for at fastholde sin position som attraktiv by.
tekst Tom Ekeroth

Faaborg har en stærk position som attraktiv by i det sydfynske – både at bo i og besøge. Byen er kendt for sin natur med bakker og øhav, et rigt kunst- og kulturliv med Faaborg Museum som et af de store fyrtårne og lokale råvarer og gastronomi i særklasse. Det særkende ønsker Faaborg-Midtfyn Kommune nu at gøre til omdrejningspunkt for en samlet udviklingsplan for byen.

Planen skal vise retningen for, hvordan Faaborg kan bruge sine særlige potentialer til at skabe ny udvikling i byen, som i de senere år har oplevet tilbagegang i antallet af arbejdspladser. Senest blandt andet med lukningen af byens slagteri i 2016. Den 1. juni i år overtager Faaborg-Midtfyn Kommune den tidligere slagterigrund. Dermed skabes mulighed for at integrere det tidligere industriareal i byen ved at udnytte det til nye funktioner – og derigennem skabe mere sammenhæng mellem bymidten og havneområderne.

– Vi står i en unik position lige nu, hvor vi med overtagelsen af Slagterigrunden har en enestående mulighed for at skabe en ny fremtid for Faaborg. Vi er rigtig glade for, at Realdania også kan se det kæmpe potentiale, der er i Faaborg og derfor har sagt ja til at støtte udviklingen, siger borgmester Hans Stavnsager (S).

Industrien er væk

Programchef i Realdania Astrid Bruus Thomsen:
– Faaborg står som så mange andre af de danske købstæder over for at skulle omstille sig fra industri til nye funktioner. Udviklingsarbejdet skal udmønte sig i en plan for, hvordan Faaborg kan fastholde en stærk position som en attraktiv bosætnings- og turismeby i det sydfynske med oplevelser og byliv af høj kvalitet. Vi glæder os meget til at følge planarbejdet, siger Astrid Bruus.

LÆS OGSÅ Kulturakse binder by og sø sammen

Udviklingen af havnearealet skal ses i sammenhæng med andre tiltag, som Faaborg Kommune gennem de senere år har gennemført. For eksempel renoveringen af kulturhuset Helios, etableringen af et havnebad og et moderne fritidscenter tæt på både by og vand.

Kommunalbestyrelsen satte med Budget 2018 penge af til udviklingen af Slagterigrunden samt til renovering og udvikling af Faaborg Museum og udvidelse og udvikling af Øhavsmuseet.

Det er nu hensigten, at alle disse forskellige tiltag indgår i en kommende, samlet udviklingsplan for Faaborg. Planarbejdet, som også omfatter arkitektkonkurrence for Slagterigrunden, havnen, klimasikring samt en mindre del af Faaborgs bymidte, gennemføres over det kommende halvandet år og vil skabe grundlag for fremtidige investeringer i Faaborg. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Væk med slagteri – ind med havnebad og turisme Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger