Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
03.05.2018 kl. 08.54

KL: Vigtigt at bevare strukturfondsmidler

Det vil gå ud over innovation, vækst og beskæftigelse, hvis der skæres i EU's strukturfondsmidler, advarer formanden for KL's internationale udvalg.
tekst Rudi Holm

KL advarer om, at det kan få konsekvenser for vækst, beskæftigelse og innovation i både Danmark og Europa, hvis EU skærer i strukturfondsmidlerne, som det har været på tale i forbindelse med EU-Kommissionens nye budgetudspil. Budgettet lægger rammerne for EU's aktiviteter og politikker frem til 2027.

– Jeg vil gerne advare mod, at man i EU skærer i strukturfondsmidlerne. Det er penge, som i høj grad gør gavn for vækst, beskæftigelse og innovation i hele Europa og i alle dele af Danmark. Der er utallige gode og gavnlige projekter, som aldrig ville være vokset frem uden økonomisk støtte, siger Erik Flyvholm (V), formand for KL's internationale udvalg.

KL har længe arbejdet for, at Danmark også i næste budgetperiode får del i strukturfondsmidlerne.

– Strukturfondsmidlerne går til projekter, som ville være vanskelige at finansiere uden ekstra støtte. Hvis vi skal skabe vækst og arbejdspladser i hele landet, så kræver det, at vi tør gå nye veje og lade innovative folk komme til. Men hvis vi ikke har mulighed for at søge om udviklingsmidler, som kan give projekterne et skub, så vil mange af dem strande på grund af manglende finansiering. Det kommer til at skade borgerne og erhvervslivet i kommunerne, siger Erik Flyvholm.

LÆS OGSÅ Regeringen snupper penge fra yderområder – borgmestre protesterer
FOR ABONNENTER

Kommissionens udspil forventes forhandlet på plads inden valget til EU-Parlamentet i maj næste år. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL: Vigtigt at bevare strukturfondsmidler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger