Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
03.05.2018 kl. 11.14

Frederikssund overvejer at lukke færgerute

Byrådet i Frederikssund skal finde budgetforbedringer for mellem 30 og 50 millioner kroner.
tekst Tom Ekeroth

Frederikssund Byråd har lagt sig fast på budgetforbedringer i størrelsesordenen 30 millioner kroner i 2019 stigende til 50 millioner kroner fra 2020 for at skabe råderum til politiske prioriteringer.

Hvert af de syv fagudvalg og økonomiudvalget skal her i foråret drøfte et handlingskatalog med besparelsesforslag, som byrådet har bedt administrationen om at udarbejde for de respektive områder, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Et forslag lyder på at nedlægge Kulhuse-Sølager-færgeoverfarten fra 2020, der kan spare kommunen for knap en million kroner, og en forhøjelse af billetprisen er også nævnt som mulighed.

Desuden indeholder listen forslag om blandt andet at stoppe som klimakommune, slukke gadebelysning om natten, feje sjældnere i de fire bymidter, lade det kommunale græs vokse højere, før det slås, droppe hængende blomsterkrukker i Frederikssund og Slangerup, men bevare plantekummer og nedlægge offentlige toiletter Hornsherred.

LÆS OGSÅ Tid til at gentænke budgetprocessen og gøre den mere demokratisk og værdifuld
FOR ABONNENTER

Det er ikke første gang, at der er forslag om at spare på den kommunalt ejede færge, men det er blevet fravalgt tidligt i processen, og senest valgte byrådet at bringe udgifterne ned ved at optimere brændstofforbruget. En nedlæggelse falder heller ikke i god jord hos formanden for Teknisk Udvalg nu:

– Jeg synes selvfølgelig, der skal være en færge, siger Tina Tving Stauning (S) til Frederiksborg Amts Avis. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Frederikssund overvejer at lukke færgerute Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger