Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
03.05.2018 kl. 11.56

Børn begynder tidligere i SFO

Antallet af kommuner, der lader børnene begynde i SFO før 1. juni er fordoblet på 10 år. Det er en spareøvelse, mener BUPL, men det afviser KL.
tekst Tom Ekeroth

I disse dage begynder mange børn i skolefritidsordning, og det er ikke usædvanligt, at skiftet fra børnehave sker lang tid før skolestart. I flere og flere danske kommuner vinker førskolebørnene allerede farvel til børnehaven og siger goddag til SFO’en i løbet af foråret, når de skal begynde i skole i august.

En ny opgørelse fra analysebureauet Bureau 2000 viser, at kommunerne flytter børnene fra børnehave til SFO tidligere og tidligere.

I 2008 lod 28 kommuner børnene begynde i SFO 1. juni eller tidligere. I år er det 55 kommuner, der har flyttet børnene fra børnehave til SFO 1. juni eller tidligere. Der er altså næsten tale om en fordobling.

Hos Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund er man ikke i tvivl om, at det er en spareøvelse fra kommunernes side. Der er nemlig normeret færre pædagoger per barn i SFO’erne, end der er i børnehaverne.

LÆS OGSÅ Kommune vil lade forældre slippe for betaling, hvis de selv passer børn

– Det er jo vigtigt, at en "forårs-SFO" giver mening pædagogisk. Det betyder også, at der skal være de pædagoger, der er behov for, så børnene kan sikres den gode overgang. Og det nytter altså ikke noget, hvis vi har børn, som i forvejen har det svært, siger formand for BUPL, Elisa Bergmann til DR.

KL afviser kritikken. Borgmester i Herlev Thomas Gyldal Petersen (S), der er formand for Børne- og Undervisningsudvalget i KL, siger:

– Det handler om at give børnene og familierne den bedst mulige overgang fra børnehave til skole ved at give børnene en chance for at lære de fysiske rammer, de voksne og de nye kammerater at kende. Det gør, at skolestarten efter sommerferien bliver meget mere tryg for børnene. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Børn begynder tidligere i SFO Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger