Arkivfoto
Arkivfoto
02.05.2018 kl. 11.14

Damsgaard: Regeringen er på skæv kurs

Landdistrikternes Fællesråd mener, at regeringen har et forklaringsproblem, når den med den ene hånd har store visioner om at hjælpe yderområder og med den anden hånd vil fjerne milliarder til regional udvikling.
tekst Rudi Holm

Landdistrikternes Fællesråd advarer regeringen mod at skære i midlerne til regional udvikling for at slippe billigere i det årlige økonomiske bidrag til EU. Midlerne gør en enorm forskel i Danmark, mener formanden for rådet, Steffen Damsgaard.

– Dele af Danmark har brug for en ekstra støtte til at skubbe udviklingen i gang. Midlerne fra EU gør en reel og vigtig forskel mange steder, og det vil det gå ud over både skabelsen af arbejdspladser og bosætning i mange områder, hvis man fjerner midlerne uden at kompensere for det med nationale alternativer, siger han.

Finansminister Kristian Jensen (V) har ellers som modydelse for at mindske EU's budget meldt sig klar til at beskære en del af de milliarder, der kanaliseres fra EU ud i de danske landdistrikter til brug for udvikling i arbejdspladser i landets yderkommuner og regioner. Men den melding undrer formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

– For mig at se hænger det ikke sammen. Der er et misforhold mellem ord og handling, når regeringen på den ene side lancerer store visioner og leverer på en række områder som for eksempel flytning af statslige arbejdspladser, og på den anden side beskærer de midler, der kan forløse de politiske idéer, siger Steffen Damsgaard

LÆS OGSÅ Fællesskab og frivillighed sender tre landsbyer i finalen

Samlet efterlader det regeringen med et forklaringsproblem i forhold til de danske landdistrikter, mener han. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Damsgaard: Regeringen er på skæv kurs Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger