Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.05.2018 kl. 12.47

Højesteret: I orden at smide lejere ud for kriminalitet begået på anden matrikel

En mindreårig drengs familie må gerne blive smidt ud af deres lejemål i Vollsmose for kriminalitet, som drengen har begået på en anden matrikel. Det slår Højesteret fast i dag. Tidligere har både byret og landsret underkendt boligselskabet.

Boligselskabet, der ejer en afdeling i Vollsmose, må gerne sætte en familie på gaden på grund af kriminalitet, som drengen har begået på en anden matrikel end familiens bopæl. Det slår Højesteret fast i dag.

Tidligere har byretten og landsretten ellers afsagt dom imod boligselskabet Fyns Almennyttige Boligselskab. Dels med henvisning til, at den kriminelle handling ikke var alvorlig nok til at retfærdiggøre udsættelse, dels med henvisning til, at kriminalitet var begået på en anden matrikel, der tilhører et andet boligselskab.

Men Højesterets fem dommere vurderer både, at den kriminelle handling, der kostede drengen otte måneders ubetinget fængsel og en betinget udvisning, var grov nok til at det var en misligholdelse af lejeaftalen, og at den kriminelle handling blev foretaget i tilknytning til lejemålet. Det selvom den kriminelle handling blev foretaget på en anden matrikel, der dog ligesom lejemålet ligger i boligområdet Vollsmose.

Sagen tog sit udspring i juni 2015, hvor en patruljevogn blev angrebet med sten og molotovcocktails på Bøgetorvet i Vollsmose. Et halvt år efter blev drengen dømt for sammen med andre uidentificerede personer at have kastet med ”sten, andre genstande og flasker med brændbar væske, der var antændt, mod polititjenestemænd, der befandt sig i fire patruljevogne, og som udførte deres arbejde i Vollsmose,” som det lød i byretten i januar 2016.

LÆS OGSÅ Sat på gaden
FOR ABONNENTER

Kort tid efter valgte Fyns Almennyttige Boligselskab at opsige drengens mors lejemål, hvor han boede med sin mor og sine tre søskende.

Familien modsatte sig opsigelsen og vandt altså i både byretten i Odense og i Østre Landsret.

Sagen er den første af tre sager, hvor mindreårige drenge har været involveret i urolighederne i juni 2015. Siden har boligselskabet opsagt deres forældres lejemål. Men da de alle tre bor på en anden matrikel end gerningsstedet, har lejerne modsat sig opsigelsen. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Højesteret: I orden at smide lejere ud for kriminalitet begået på anden matrikel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger