Illustration: Henning Larsen Arkitekter og Tredje natur
Illustration: Henning Larsen Arkitekter og Tredje natur
01.05.2018 kl. 10.38

Byrådsmedlem politianmelder borgmester og forvaltning

I Frederikssund har byrådsmedlem Pelle Andersen-Harild fra Enhedslisten bedt politiet undersøge, om borgmesteren og forvaltningen har begået ulovligheder i sagen om den nye bydel Vinge. Pelle Andersen-Harild er samtidig selv anmeldt til politiet i sagen.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Bydelen Vinge er kommet tilbage på dagsordenen i Frederikssund byråd. Det har ført til, at Pelle Andersen-Harild fra Enhedslisten har gjort alvor af sine trusler om at politianmelde borgmester John Schmidt Andersen (V) og forvaltningen, fremgår det i Lokalavisen.

– Det har jeg gjort af to årsager. Dels fordi jeg er forpligtet til at anmelde det, hvis jeg får kendskab til ulovligheder. Og dels fordi det ikke er lykkedes mig at få fyldestgørende svar. Det virker åbenlyst, at selve underskriften på kontrakten er ulovlig, fordi der var udgifter for 100 millioner kroner mere, end der var bevillinger til, siger Pelle Andersen-Harild til Lokalavisen og henviser til den kontrakt, borgmesteren indgik med AP Pension og MT Højgaard i juni sidste år om at bruge flere penge til projektet, end byrådet var blevet enige om.

En af grundene til, at sagen har taget endnu en drejning, er, at et massivt flertal i byrådet har sagt ja til at genoptage arbejdet med bydelen med en tillægsbevilling på 1,3 millioner kroner. De penge skal gå til en projektchef og en vejingeniør i 2018.

En anden grund er, at Pelle Andersen-Harild har bedt borgmester John Schmidt Andersen om en "redegørelse angående ulovligheder i Vinge."

LÆS OGSÅ Ankestyrelsen går ind i sag om borgmesters grundkøb

– Jeg vil have undersøgt, om man, selvom man har fået dårlig rådgivning, har gjort noget strafbart undervejs i forløbet, siger Pelle Andersen-Harild.

I marts blev Pelle Andersen-Harild selv anmeldt til politiet i samme sag. Han blev siget sigtet for at stå bag dén lækage, der gjorde, at pressen fandt ud af, at det nye bydelsprojekt var på kanten til at bryde sammen. Pelle Andersen-Harild nægter sig skyldig. sarp@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlem politianmelder borgmester og forvaltning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger