Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.06.2018 kl. 09.52

Svendborg sagsøger staten for indvandrerudligning

En fejl i udligningsberegningen har kostet Svendborg kommune 80 millioner kroner, og borgmester Bo Hansen (S) tror at endnu flere kommuner vil følge trop og kræve erstatning
tekst Sidsel Boye

Svendborg Kommune har haft flere indvandrere uden uddannelse, end man er blevet kompenseret for. Det skyldes en fejl, som blev opdaget tilbage i 2014, og nu har et enigt økonomiudvalg i kommune besluttet at sagsøge staten for at få de 80 millioner kroner, som kommunekassen er gået glip af i udligning. Det skriver Fyns Amts Avis.

Til avisen siger borgmester Bo Hansen (S), at han savner fairness i fordelingen af den kommunale udligning. Hjørring, Guldborgsund, Lolland og Jammerbugt også er med i søgsmålet.

– Og der vil komme flere endnu. Det er jeg ikke i tvivl om. Og jeg tænker også, der vil være fynske kommuner, der går efter det her, siger han.

De utilfredse kommuner har fået for lidt i udligning i tiden fra 2015-2017. Til gengæld har en række hovedstadskommuner fået mere i kompensation, end de var berettiget til. Mens de har fået en aftrapningsordning har gruppen af underkompenserede kommuner ikke fået en tilsvarende kompensation.

LÆS OGSÅ Kommunerne får skattesmæk på 126 millioner

Det er Hjørring Kommune, der har født ideen om at sagsøge staten, og Danmarks Statistik kan tage æren for at have fundet fejlen. sib@kl.dk

Emneord
Udligning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Svendborg sagsøger staten for indvandrerudligning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger