Arkivfoto
Arkivfoto
21.06.2018 kl. 11.49

Knivene slibes i udligningssag mod staten

Økonomiudvalget i Hjørring har godkendt, at kommunen trækker staten i retten.
tekst Rudi Holm

Et enigt økonomiudvalg i Hjørring har taget første skridt til et sagsanlæg mod staten for manglende udligning for udlændinge, skriver Nordjyske.

– Det tog ikke mange minutter at blive enige om det. Vi vil gerne stille os i spidsen og være tovholder, hvis andre kommuner vil være med, siger borgmester Arne Boelt (S) til avisen.
Lolland og Esbjerg er blandt de kommuner, som har talt for et sagsanlæg mod staten.

Sagen drejer sig om det såkaldte udligningskriterie for udlændinges uddannelsesniveau. Danmarks Statistik holdt op med at registrere udlændinges uddannelse i 2006, og det har givet en skævhed i udligningen. Blandt andet har nogle af de større bykommuner fået et for højt tilskud, fordi udlændinge blev målt under ét, uanset om de havde en lang eller kort uddannelse

Ifølge Nordjyske har Hjørring Kommune mistet 20 millioner kroner om året på den konto.

LÆS OGSÅ Udligningsoverblik
FOR ABONNENTER

For nylig valgte regeringen at kompensere de kommuner, der står til et økonomisk smæk på ændringen af udlændingekriteriet, mens de kommuner, der tidligere har tabt på skævheden ikke fik en krone. Det har fået en række borgmestre til at bebude sagsanlægget mod staten.

Arne Boelt regner med, at kommuner, der vil være med i sagsanlægget, mødes efter sommerferien.
– Vi skal ikke bestemme, hvordan sagen skal køres. Hvis andre har gode idéer, så lytter vi gerne, siger Arne Boelt til Nordjyske. ruh@kl.dk 

Emneord
Udligning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Knivene slibes i udligningssag mod staten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger