Arkivfoto
Arkivfoto
20.06.2018 kl. 11.16

Vestegnsborgmesters flertal forduftet efter eksklusion

Glostrups borgmester John Engelhardt (V) har ikke længere et flertal bag sig i kommunalbestyrelsen. Nyt flertal truer med budget uden om borgmesterpartiet.

Kommunalbestyrelsen i Glostrup er i opbrud. Efter Venstre valgte at ekskludere Lars Thomsen, har han dannet en ny liste. Samtidig har Venstres hidtidige partnere fra Konservative valgt at indgå en ny samarbejdsaftale med den røde fløj. Det skriver Folkebladet på baggrund af en pressemeddelelse fra den nye alliance.

De Konservatives ene medlem af byrådet bekræfter over for Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, at der er indgået en ny aftale i Glostrup. Han begrunder skiftet med situationen i Venstre.

– Vi gik til valg på en række mærkesager og på, at en borgerlig kandidat skulle være borgmester i Glostrup. Vi har leveret på samtlige af de punkter, men så betyder internt fnidder, ballade og kaos i Venstre, at Venstre mister vores flertal. Og John Engelhardt har ikke kunnet garantere, at vores konstitueringsaftale står ved magt, men vil i stedet orientere sig i den nye politiske situation. Så vi kunne enten sidde på sidelinjen de næste tre et halvt år eller deltage i et samarbejde, der giver indflydelse. Vi valgte samarbejdet, siger Dan Kornbek Christiansen til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Skriv hvad du søger