Jobigen i Viborg var vært for tre praktikanter fra Næstved. Det gav stort udbytte. Arkivfoto
Jobigen i Viborg var vært for tre praktikanter fra Næstved. Det gav stort udbytte. Arkivfoto
20.06.2018 kl. 11.29

Innovationspraktik: Tre ud af fire får noget ud af at kigge andre over skulderen

142 offentlige medarbejdere og ledere fra hele landet skal i praktik hos hinanden for at få ny inspiration. Det er Center for Offentlig Innovation (COI), der står bag, og evalueringerne fra tidligere forløb viser, at deltagerne tager konkrete løsninger med hjem.

I uge 37 tager offentligt ansatte i innovationspraktik på andre offentlige arbejdspladser for at få nye input til deres eget arbejde. Det er fjerde gang, COI afholder innovationspraktik, og tilsammen vil 142 værter og praktikanter deltage. 

Evalueringer fra tidligere år viser, at tre ud af fire værter og praktikanter har haft konkret nytte af praktikopholdet, blandt andet ved at have fået konkrete ideer til at justere sine egne arbejdsmetoder. Evalueringerne viser også, at to ud af tre har været i kontakt med hinanden efter praktikholdet, og flere end ni ud af ti anbefaler innovationspraktikken til andre. Det fremgår af en pressemeddelelse fra COI.

Niels Peter Mortensen, der er specialkonsulent i Københavns Kommunes Socialforvaltning, var en af dem, der var i innovationspraktik sidste år. I tre dage var han i praktik hos Landbrugsstyrelsen, hvor han var en del af et tværfagligt team, der arbejder med innovation.

– Vi har selv tidligere haft en praktikant, og jeg var meget nysgerrig efter at vide, hvad det kunne bruges til. Jeg var med til det hele: til afdelingsmøder, til evaluering af konkrete projekter og i alle dele af det daglige arbejde. Det gav et rigtig godt indblik, siger Niels Peter Mortensen til COI og fortsætter med at fortælle, hvad han fik ud af forløbet.

LÆS OGSÅ For nogle unge er arbejde bedste vej til uddannelse

– Jeg blev meget inspireret af deres tilgang og deres måde at skabe overblik over de mange data, der kan være svære at manøvrere i. Det havde vi nogle gode diskussioner om, som jeg har taget med mig tilbage, siger Niels Peter Mortensen.

Netværk skaber løsninger på tværs

I år har blandt andet bibliotekarer, undervisere, byplanlæggere, konsulenter, teamledere, direktører, sagsbehandlere og socialpædagoger sagt ja til at afprøve nye arbejdsopgaver som praktikanter, og det foregår hos praktikværter som Odense Universitetshospital, Slots- og Kulturstyrelsen, Forsvarsministeriets Personalestyrelse, og kommuner som Aalborg, Kolding, Ishøj, Dragør og Gentofte.

Maja Brita Hauan, der er innovationskonsulent i COI, er for glad for, at der fortsat er stor interesse for at deltage i innovationspraktikken.

– Innovationspraktik skaber de personlige relationer og netværk, der gør, at gode løsninger hurtigere kan udveksles på tværs af hele den offentlige sektor. Og det er jo lige præcis dét, vi gerne vil opnå, siger innovationskonsulent i COI Maja Brita Hauan i pressemeddelelsen. sarp@kl.dk 

LÆS OGSÅ Ny enhed skal hjælpe Greves unge

Om COI's Innovationspraktik:

  • Hvert år i uge 37 afholder Center for Offentlig Innovation Innovationspraktikken. Innovationspraktikken er skabt for at gøre det lettere for offentlige arbejdspladser, medarbejdere og ledere at lære af hinanden på tværs af den offentlige sektor.
  • Innovationspraktikken er et gratis tilbud. Man vælger frit, om man vil være vært for 1-3 praktikanter, eller om man selv vil rejse ud. Ledere og medarbejdere fra både kommunale, regionale og statslige arbejdspladser kan deltage.
  • Erfaringerne viser, at både værter og praktikanter får et nyt og værdifuldt blik på egen opgaveløsning, og at praktikken giver konkret nytte på arbejdspladsen.
  • Innovationspraktikken gennemføres i år fra den 10.-14. september 2018. 142 værter og praktikanter har tilmeldt sig, inden tilmeldingsfristen udløb den 8. juni.

Kilde: Center for Offentlig Innovation (COI)

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Innovationspraktik: Tre ud af fire får noget ud af at kigge andre over skulderen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger