Rasmus Søren Bjerregaard, kommunaldirektøren i Holbæk
Rasmus Søren Bjerregaard, kommunaldirektøren i Holbæk
18.06.2018 kl. 11.04

Holbæk bruger færrest penge til administration

Kommunerne kan nu gå på jagt i nye analyser, som giver et differentieret indblik i, hvad de hver især bruger af administrative udgifter. Analysen er første prøve på, hvad den nye Benchmarkingenhed kan bidrag med.
tekst Sidsel Boye

På landsplan brugte kommunerne sidste år knap 60 milliarder kroner på administration. Alene af den grund er det interessant for dem at se på, hvordan pengene bruges, og det viser en ny analyse fra den nye Benchmarkingenhed, som ligger i Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Analysen giver kommunerne gode muligheder for at gå på opdagelse i tallene. For eksempel viser analysen, at Holbæk er den kommune, der givet deres rammevilkår bruger færrest penge til administration. Kommunen ligger i den sammenhæng i top sammen med Lolland, Middelfart, Horsens, Stevns, Tårnby, Ærø og Herning.

Kommunaldirektøren i Holbæk, Rasmus Søren Bjerregaard, er ikke overrasket over kommunens placering.

– Vi har været igennem en økonomisk opbremsning, og vi har blikket rettet på at have en effektiv administration, siger han.

LÆS OGSÅ Nu er det besluttet: Kommune fyrer 100 medarbejdere

Når man kigger på analysen af udgifter til administrative støttefunktioner og chefer ligger København højest, når der er taget højde for kommunens rammevilkår. Området dækker det, man lidt karikeret kalder "de kolde hænder", og analysen tager højde for, at lønningerne i hovedstaden ligger højere.

Ifølge KL's nøgletal 2018 ligger Stevns, Nordfyn, Dragør, Allerød, Herning, Favrskov og Odder i top med nogle af de laveste administrative udgifter.

Se mere på www.oimb.dk

Emneord
Benchmark, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Holbæk bruger færrest penge til administration Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger