Efter debatten mellem VU og DSU var der tid til uformel snak og evaluering på Venstres folkemødeområde. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen
Efter debatten mellem VU og DSU var der tid til uformel snak og evaluering på Venstres folkemødeområde. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen
16.06.2018 kl. 07.09
FM18

Ungdomspolitikere: Diskutér politik med dem, du er uenig med

Legalisering af cannabis, brugerbetaling på lægebesøg og tilladelse til atomkraft i Danmark. De tre emner diskuterede modige ungdomspolitikere fra Venstres Ungdom (VU) og Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU).
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Folk kan blive sløve og skæve af at ryge hash, og det kan påvirke deres arbejdsdag. Skal vi virkelig sælge det på apoteket sammen med Panodil og plastre? Sådan lød nogle af pointerne fra DSU, som næstformand Anna Rørstrøm leverede under debatten om legalisering af cannabis. Hendes moddebattør Lasse Damtoft, der er landstyrelsesformand i VU havde som forventet de modsatte argumenter klar. 

– Vi debatterer ikke for at blive enige, og det ville jo også være en mærkelig debat, hvis jeg bare sagde: ”Det har du da egentlig ret i”, for hvis jeg havde det sådan, burde jeg jo købe et medlemskab i DSU, siger Lasse Damtoft med et smil, og fortæller, hvorfor debatter som denne her er vigtig, selvom de ikke rummer de helt store overraskelser.

– Debatterne giver mulighed for, at folk kan komme herhen og se, hvad forskellene på partierne er. For os medlemmer i ungdomspartierne giver det samtidig mulighed for at lære de andre partiers medlemmer at kende, for dem ser vi ikke så ofte i det daglige. Jeg kender for eksempel ikke ret mange fra DSU. Det er ret hyggeligt at mødes, for det er nogle mennesker, der egentlig minder meget om en selv, fordi vi har det tilfælles, at vi bruger meget tid på det politiske arbejde. Derfor kan vi få meget ud af at snakke sammen, selvom vi har hver vores politiske udgangspunkt, siger Lasse Damtoft.

Udebane ulempe

Skriv hvad du søger