Foto: Karen Linnet Olesen
Foto: Karen Linnet Olesen
16.06.2018 kl. 14.44
FM18

Tak til politiet

Den konservative partileder, justitsminister Søren Pape Poulsen, greb sine tilhørere med en skarptskåren tale om politi, tryghed og om at være tough on crime.
tekst Tom Ekeroth

Søren Pape Poulsen kunne næppe have fundet en bedre person til at introducere sig end den konservative 2. viceborgmester fra Høje-Taastrup, Merete Scheelsbech, nygift med en politibetjent, der kører patrulje. Ikke bare var hendes beretning om at være hustru til en betjent god og konkret, men hun omtalte også Søren Pape som en politiker, der er lammefrom, når han åbner sit hjem for ældre Viborg-borgere, men er en jernnæve som justitsminister.

Politiet pynter på Folkemødet, og Søren Pape indledte med at sige tak til politiet, og der skal flere af dem lokalt, hvis vi fortsat skal skabe tryghed. Og så fortalte han om de resultater, han har opnået med jernnæven over for bander som LTF. I dag sidder der 440 bandemedlemmer i fængsel, så "konservativ lov-og-orden-politik virker".

Hele talen var godt komponeret, og der blev også plads til et spark til arveafgiften, som Pape kalder "en moralsk blindgyde" eller det sidste skattesmæk, når låget klapper i på kisten.

Skriv hvad du søger