Foto: Tom Ekeroth
Foto: Tom Ekeroth
16.06.2018 kl. 15.38
FM18

Skipper på broen

Pernille Skipper er en god og skarp taler og på Folkemødets store scene handlede det om valg. Det kunne publikum godt lide.
tekst Tom Ekeroth

Indledningen på Enhedslistens tale var en tur ned ad mindernes boulevard med Alberte, der sang tilhørerne tilbage til 1992 med sangen “Tænder på et kys”. Men da Pernille Skipper gik på scenen var det klar kurs frem mod valget og tilhørerne var taktfast begejstrede. Hun kan noget med både sødme og vrede. Som en begyndelse fortalte hun om situationen på Christiansborg, og hvem der er sure på hinanden. Efter en længere opremsning af de sure, som også indbefatter Socialdemokratiet og Enhedslisten, sluttede hun med "Og Alternativet er gået til yoga".

Finansministeren med "den bankblå skjorte" blev sat op i mod dem, der hænger fast i kontanthjælpssystemet, og så var der sympati til de offentligt ansatte og et løfte om, at der skal gøres noget ved lærernes arbejdstid for "det har I fortjent". Bifaldet tydede på, at der var lærere til stede.

Med dygtig timing sprang Pernille Skipper ud som fodboldfan, selv om "jeg ikke er megafan til daglig". Men partilederen har faktisk fået en landsholdstrøje, hvor der står Skipper bag på. Samtidig fortalte hun, at hun "virkelig elsker Danmark, men ikke det som Dansk Folkeparti vil med Danmark". tek@kl.dk 

PERFORMANCE

Skriv hvad du søger