Foto: Rudi Holm
Foto: Rudi Holm
16.06.2018 kl. 16.02
FM18

Kommuner går glip af milliarder af kroner

Med en mere aktiv kapitalforvaltning af kassebeholdningerne kunne kommunerne hvert år score et milliardbeløb, hævder Alm. Brand. Borgmester ønsker investeringshjælp fra KL.
tekst Rudi Holm

Landets kommuner bør være mere aktive i formueforvaltningen af deres likvide beholdninger. Det var et flertal af de tilstedeværende i et af debatteltene på Folkemødet i Allinge lørdag enige om.

Og den holdning deler direktør for finansielle markeder i Alm. Brand Jacques Skovgaard. Han mener, at kommunerne generelt er for dårlige til at få kronerne i kommunekasserne til at yngle.

– Politikerne er rigtigt gode til at træffe beslutninger om, hvad pengene skal bruges til, når det drejer sig om børnepolitik og uddannelsespolitik, men de bruger deres politiske beslutningskraft alt for lidt, når de forvalter deres penge. De kunne sagtens sætte rammer og stille krav til os som kapitalforvaltere om at udnytte det her bedre. Både til hvordan de sikrer investeringerne, så der er flere penge til børnehaver, men også til at sætte nogle etiske grænser og politiske retninger for, hvordan pengene skal forvaltes, siger Jacques Skovgaard.

Skriv hvad du søger