Ånden fra Ny Start for folkeskolen lever, har Anders Bondo mærket på Folkemødet. Her med et tilfældigt forbipasserende barn. Foto: Thomas Kokholm Nielsen
Ånden fra Ny Start for folkeskolen lever, har Anders Bondo mærket på Folkemødet. Her med et tilfældigt forbipasserende barn. Foto: Thomas Kokholm Nielsen
16.06.2018 kl. 23.30
FM18

Ånden fra Ny Start for folkeskolen lever på Folkemødet

Forholdet har i mange år været dårligt. Men nu ligger det i kortene, at kommunerne og lærerne skal finde sammen om en ny start for folkeskolen. Lærernes formand Anders Bondo har mærket den nye ånd på Folkemødet.

Der er en særlig form for forbrødring at mærke i Allinge. I de mange debatter om folkeskolen er stemningen en anden. Forholdet mellem lærernes repræsentanter og kommunens repræsentanter emmer af god vilje. Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo, havde deltaget i 21 debatter, da det kom til lørdag aften. Og han har mærket stemningsskiftet på egen krop.

– Det er samarbejdet på alle niveauer. Vi skal jo have etableret et langt tættere samarbejde med KL. Det er syv års konflikttilstande vi skal have ændret. Det var ikke bare overenskomsten 2013, det begyndte allerede i 2011. Jeg har oplevet på det her folkemøde, at hånden bliver rakt frem fra begge parter, og vi siger til hinanden, at nu skal vi noget andet. Vi er godt klar over, at der er noget i bagagen, og der er en stor mistillid, som skal overkommes. Ikke kun blandt Danmarks Lærerforenings medlemmer. Men der er en vilje til at sige, at med den erkendelse, så skal vi komme med nogle nye konkrete resultater, og vi skal have samarbejdet i gang, siger Anders Bondo.

Tøbruddet mærkes lokalt

Tøbruddet mellem Danmarks Lærerforening og KL mærkes også ude i de enkelte kommuner.

Skriv hvad du søger