Foto: Amalie Guldborg Olesen
Foto: Amalie Guldborg Olesen
15.06.2018 kl. 06.33
FM18

Mette Thiesen: Den danske ligestilling er i fare

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har mødt en række folkemødedeltagere til arrangementer og på gaderne og spurgt til deres oplevelser. Her kan du læse, hvad Mette Thiesen fra Nye Borgerlige tænker om borgerlig kvindekamp og folkemødet.
tekst Amalie Guldborg Olesen

Mette Thiesen, byrådsmedlem i Hillerød og folketingskandidat for Nye Borgerlige, har fået nok af kommentarer som ”gå hjem og vask din mands fødder” eller lignende nedladende kommentarer, der tikker ind på hendes Facebook eller mail og er rettet mod hendes køn. Derfor har hun torsdag inviteret filosof og debattør Eva Selsing med på Folkemødet til en snak om det, de kalder den borgerlige kvindekamp. De mener nemlig begge to, at især indvandringen fra andre kulturer med et andet kvindesyn, har været med til at bringe den danske ligestilling i fare.

– Hvordan synes du, at jeres debat gik?

– Jeg synes, det gik rigtig godt. Eva og jeg er generelt meget enige, og vi var enige om, at vi skulle have den her snak, og der var nogle vigtige punkter, som vi var nødt til at tage op og italesætte for at få bragt nogle nye aspekter med ind i debatten. Og det så også ud til, at der var mange andre, der synes, det var interessant, i forhold til hvor mange der lyttede med.

Skriv hvad du søger