Jeg synes, klassens time gik rigtig godt, for det viste igen, hvor engageret en ungdom vi har i det her land, og det er jeg evigt taknemmelig over. Foto: Amalie Guldborg Olesen
Jeg synes, klassens time gik rigtig godt, for det viste igen, hvor engageret en ungdom vi har i det her land, og det er jeg evigt taknemmelig over. Foto: Amalie Guldborg Olesen
15.06.2018 kl. 12.45
FM18

Karen Ellemann: Vi politikere bliver inspireret til at løse vores opgave endnu bedre

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har mødt en række folkemødedeltagere til arrangementer og på gaderne og spurgt til deres oplevelser. Her kan du læse, hvad Venstres gruppeformand, Karen Ellemann, glæder sig mest til, og hvorfor hun synes, at Folkemødet er vigtigt.
tekst Amalie Guldborg Olesen

Fredag på Folkemødet starter ud med en solrig morgen og et Venstres Hus, der er fyldt til randen med morgenfriske skoleelever. De er klar til en ”Klassens time” med statsminister Lars Løkke og tidligere skolelærer og nu Venstres gruppeformand, Karen Ellemann. For Karen Ellemann er det netop arrangementer som det her, der er vigtige på Folkemødet.

– Hvad er det, arrangementer som de her kan?

– Jamen for det første kom jeg til at tænke på, at ej, det var sgu rart at være folkeskolelærer. Nej, men med arrangementer som disse får man råt for usødet en fornemmelse af og sat ord på, hvad der egentlig optager forskellige grupper i befolkningen, i det her tilfælde skoleeleverne. Det viser også, at dialogen går begge veje, for det kan godt være, eleverne synes, det er spændende at være her og tale med statsministeren, men vi synes jo også, at det er spændende at høre, hvad de har at sige. Og så håber jeg, at eleverne får det ud af det, at demokratiet er for os alle, og at folkestyret kun bliver bedre, hvis man involverer sig aktivt og konstruktivt i det.

Skriv hvad du søger