Foto: Tom Ekeroth
Foto: Tom Ekeroth
15.06.2018 kl. 12.21
FM18

Familien Samuelsen

Det er en fast tradition, at Mette Bock (LA) indleder for sin lillebror Anders Samuelsen (LA) i Folkemødets partiledertaler. Det gjorde hun dygtigt og kærligt. Men lillebror var meget lidt konkret i sin tale.
tekst Tom Ekeroth

En opvækst med radikale forældre og i Radikale Venstre skaber gode talere. Og det er både kulturminister Mette Bock og lillebror Anders Samuelsen. Det er blevet en fast folkemødetradition, at hun indleder og med den kærligt ironiske sætning "tag godt imod den store partileder". Og så takker han storesøster. Det er næsten sødt.

Samuelsen selv var ikke voldsomt konkret, og man kunne ikke umiddelbart høre, at Folketingsvalget er under et år væk. Og når han taler om "mere plads til borgerne og mere plads til virkelyst", lyder han næsten som den tale, Jørgen Varnæs holder, mens han stadig er folketingskandidat i tv-serien Matador.

Selvfølgelig var der masser af Liberal Alliances grundsætninger, og der var da også sætninger som "aldrig har der været så få fattige" og "god velfærd er ikke det samme som en stor stat". Og udenrigsministeren skulle også lige fortælle, at i Afghanistan får mange flere piger undervisning. Smukt men næppe et stort emne i en valgkamp.

Skriv hvad du søger