Uffe Elbæk holder sin barfodet partitale. Foto: Tom Ekeroth
Uffe Elbæk holder sin barfodet partitale. Foto: Tom Ekeroth
14.06.2018 kl. 15.33
FM18

Tag mig tilbage til ’68

Uffe Elbæk er prof helt ned til de bare tæer, og han genskabte i sin partiledertale på Folkemødets førstedag dygtigt drømmen om ’68. Vi vil have ’68 tilbage er hans motto.
tekst Tom Ekeroth

Uffe Elbæk havde selv ønsket, at åbningsduoen Aisha og Noah skulle spille og synge Janis Joplins "Take a little piece of my heart", da han indledte folkemødet med sin partiledertale torsdag. Og den stadigt unge og flotte sang var et perfekt stikord til Elbæks hovedspor i talen: Vi vil have 68 tilbage.

Alternativets absolutte stjerne var i fin form, og hans indledning, hvor han lod publikum stemme om han skulle beholde sine sneakers på eller tale barfodet, var ingen anden dansk politiker sluppet godt fra. Men han smed sko og strømper, og det virkede som et godt strejf at selvironi, som gjorde det muligt for Elbæk senere at lange oneliners ud over scenekanten til et nærmest hjemmebaneagtigt publikum.

Ingen griner ironisk, når Uffe vil have sloganet "Make love, not war" i brug igen, og han er god til at gribe modstanderbolde som replikken "Er I ikke bare den kreative klasses parti" og slynge den tilbage med ordene: "Hvis vi er den kreative klasses parti, så er jeg stolt af det".

Skriv hvad du søger