Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
13.06.2018 kl. 10.12

Politikere begejstrede over Novofondens nye nationale læringscenter

Novofonden vil have flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab. Politikerne i Lyngby-Taarbæk er begejstrede.
tekst Tom Ekeroth

Gennem de seneste syv år har Lyngby-Taarbæk Kommune ønsket at fremme samarbejdet mellem erhvervslivet, uddannelserne og kommunen. Vidensbyen blev derfor stiftet, så der kunne skabes fremtidige muligheder og udvikling i byen.

Nu vil Novofonden etablere et nationalt læringscenter, som bliver et stærkt fundament for at fremme viden i samspillet mellem skoler, erhverv og forskning. Centret opføres på Dyrehavegårds jorder i Lyngby, og der investeres op mod 1,6 milliard kroner i løbet af de kommende ti år. Læringscenteret, som kaldes LIFE, skal arbejde for at understøtte læring, inspiration, fascination og engagement i naturvidenskaben og i den naturfaglige undervisning.

Planerne begejstrer politikerne i Lyngby-Taarbæk. Borgmester Sofia Osmani (K) siger:

– Vi har i flere år haft fokus på at styrke undervisningen i de teknisk-naturvidenskabelige fag i folkeskolen i Lyngby-Taarbæk blandt andet ved at intensivere samarbejdet med vores erhvervsliv. Noget vores lokale virksomheder har været meget positive overfor. Af alle de gode tiltag, der er i gang, er der dog ingen tvivl om, at LIFE-projektet bliver en helt unik satsning, der overstiger enhver forventning vi har haft. Novofonden har ikke bare købt ind på vores lokale strategi og ønsker – de fører læringscenteret helt op i verdensklasse.

LÆS OGSÅ KL-udspil: Fælles start på ungdomsuddannelsen kan give bedre valg

Formand for Byplanudvalget, Simon Pihl Sørensen (S) er helt enig:

– Det er enestående. Det har gennem årene været helt centralt i kommunens planlægning, at virksomheder åbnede sig op og tænkte byen, samfundet og omgivelserne ind i deres planer. Idéen om et læringscenter var da også et bærende element, da jorden i sin tid blev solgt og lokalplanen for området vedtaget.

Formand for Børne- og Ungeudvalget, Gitte Kjær-Westermann (R) mener:

– Med LIFE skabes nye læringsformer og muligheder for at de unge kan prøve at arbejde i laboratorier med rigtige udfordringer. Det er afgørende for deres uddannelse og dannelse inden for naturvidenskaberne. tek@kl.dk

LÆS OGSÅ 48.000 unge står uden job og uddannelse

FAKTA

Med etableringen af LIFE ønsker Novo Nordisk Fonden at bidrage til, at Danmark udvikler et af verdens bedste uddannelsessystemer inden for det naturvidenskabelige og tekniske område og derigennem styrker den naturvidenskabelige dannelse og uddannelse i det danske samfund.

Ambitionen er, at LIFE skal være et samlende og inkluderende initiativ. LIFE har været under udvikling i mere end et år med bred involvering af de mange aktører, der arbejder med forskellige aspekter af formidling af naturvidenskab til børn og unge.

Ambitionen med LIFE er i samarbejde med andre aktører

  • At sætte nye standarder for anvendelsesorienteret naturfagsundervisning i Danmark ved at tilbyde undervisningsforløb, der er vedkommende for elever og studerende, og som inddrager eksperimenter med udgangspunkt i forskeres og virksomheders autentiske problemstillinger.
  • At sikre, at tilstrækkeligt mange og dygtige unge vælger uddannelse og karriere inden for det naturvidenskabelige felt, hvor Danmark har markante styrkepositioner og potentialer.
  • At den kommende generation får den nødvendige viden til at kunne forholde sig kritisk og kreativt til de muligheder, der knytter sig til en hastigt accelererende videnskabelig og teknologisk udvikling.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politikere begejstrede over Novofondens nye nationale læringscenter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger