Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.06.2018 kl. 12.21

Roskilde forlænger fritidspasset for ressourcesvage børn

Fritidspas skal fastholde unge i foreningslivet. Uden støtte falder ressourcesvage børn og unge fra fritidstilbuddene. Derfor udvider Roskilde Kommune nu ordningen til at gælde flere år.

Kultur- og Idrætsudvalget i Roskilde Kommune har besluttet, at arbejdet med at hjælpe ressourcesvage børn og unge ind i foreningslivet får større fokus ved at udvide den eksisterende ordning, der går under navnet "Like My Life". Den støtter med kontingenttilskud og vejledning. Nu er der yderligere mulighed for at støtte over flere år – også ved klubskifte – og støtte til deltagelse i stævner og ture.

Uden mere vedvarende støtte falder de unge nemlig fra igen.

– Når vi har hjulpet de unge ind i foreningslivet, kan vi se, at der sker et frafald, når familien skal betale kontingent, efter at fritidspassets første tilskudsperiode er udløbet. Derfor giver vi nu et reduceret kontingenttilskud på op til 750 kroner andet år og op til 500 kroner tredje år, fortæller formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen.

Støtter klubskifte

– Vi har også valgt, at Fritidspasordningen kan støtte børn, der er begyndt til en aktivitet, men som finder ud af, at de hellere vil gå til noget andet efter en periode. Og endelig giver vi nu plads til et tilskud på op til 500 kroner til deltagelse i stævner og ture, som jo er en stor del af det sociale kit i mange foreninger, siger Claus Larsen (S).

LÆS OGSÅ Antallet af underretninger sætter rekord for femte år i træk

Fritidspasordningen "Like My Life" yder fritidsvejledning og kontingentstøtte til ikke-foreningsaktive børn og unge i alderen 6-17 år, som bor i kommunen.

Ordningen har været permanent de sidste fire år, hvor omkring 100 unge mennesker hvert år har fået et fritidspas eller er blevet vejledt ind i foreningslivet. 

Op til 80 pas udstedes

Fritidspas koordineres med Åben Skole indsatsen Foreningslivet ind i Folkeskolen, så foreningerne kan være med til at indfange de unge, der har brug for støtte til at melde sig ind i en forening i fritiden.

Også Red Barnet hjælper til via deres indsats Plads til Alle. Her tilbyder frivillige fra Red Barnet vejledning og en følgeordning. De foreløbige erfaringer viser, at de frivilliges arbejde har stor værdi i relationen til både familien og barnet.

LÆS OGSÅ Kommunerne skal passe ekstra godt på udsatte børn i denne tid

Målet er at give fritidsvejledning til 80-100 børn og udstede 60-80 fritidspas årligt.

I 2017 modtog fritidspasordningen 130 henvendelser om fritidspas. Der blev tildelt 76 fritidspas og givet vejledning til yderligere 21 unge. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Roskilde forlænger fritidspasset for ressourcesvage børn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger