Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) præsenterer på et pressemøde i dag mandag en plan for de praktiserende læger, der blandt andet skal gøre det mere attraktivt at slå sig ned som læge i yderområder. Foto: Flemming Leitorp
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) præsenterer på et pressemøde i dag mandag en plan for de praktiserende læger, der blandt andet skal gøre det mere attraktivt at slå sig ned som læge i yderområder. Foto: Flemming Leitorp
11.06.2018 kl. 12.00

Plan for praktiserende læger giver 200 millioner til læge- og sundhedshuse

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) præsenterer i dag en ny plan for de praktiserende læger. Den nære sundhed skal styrkes med penge til lægehuse over hele landet.

I Thisted Kommune får de 3,9 millioner kroner til oprettelse af fælles læge- og sygeplejeklinik på det kommunale plejecenter i Frøstrup. I Tønder Kommune får de 5,1 millioner kroner til finansiering af første år af etablering af lokaler til akutfunktioner og korttidscenter samt midler til udstyr til ultralydsundersøgelser og en hjertestarter.

Det er par eksempler på, hvad der er planer om at giver penge til i den plan for de praktiserende læger, som Sundhedsminister Ellen Trane Nørby præsenterer på et pressemøde klokken 12 i dag mandag.

Styrk det nære

Det nære sundhedsvæsen skal styrkes, og der skal være kortere vej til behandlingen for patienterne.

Derfor udmøntes der nu i alt 200 millioner kroner til kommunale læge- og sundhedshuse over hele landet.

LÆS OGSÅ KL om rekrutteringsudspil: SOSU-området skal have meget større opmærksomhed

I et læge- eller sundhedshus kan praktiserende læger samle sig i større fællesskaber sammen med for eksempel jordemødre, sundhedsplejersker og medarbejdere fra den kommunale hjemmesygepleje.

Pengene er første udmøntning af i alt 800 millioner kroner til at styrke det nære sundhedsvæsen, som regeringen har afsat til læge- og sundhedshuse over de kommende fire år forud for, at regeringen senere på året kommer med en større reform af sundhedsvæsenet.

– For patienterne betyder læge- og sundhedshusene, at der bliver kortere vej til deres behandling. For det giver jo ikke mening, at en ældre patient med KOL skal ud på en lang og besværlig tur til et sygehus, hvis behandlingen i stedet for kan foregå på et lokalt læge- eller sundhedshus, der ligger langt tættere på patientens hjem, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Del af større reform 

Puljen til læge- og sundhedshuse er en del af regeringens arbejde med udviklingen af et sundhedsvæsen, der er tættere på borgerne og sikrer patienterne bedre og flere tilbud.

LÆS OGSÅ Kommune truet: Find plejehjemsplads til Einar, ellers hjælper vi jer på vej

– Vi styrker nu sundhedstilbuddene over hele landet, fordi det er vigtigt, at sundhedsvæsenet kommer tættere på borgerne, så de får flere gode tilbud der, hvor de bor. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu sikrer oprettelsen af nye sundhedshuse så markant, som vi gør her, siger Ellen Trane Nørby.

Derfor skal der i de kommende år også udflyttes opgaver og sættes fokus på, at patienterne modtager deres behandling der, hvor det giver bedst mening.

De nye og mere moderne læge- og sundhedshuse skal samtidig være med til at fastholde flere læger i yderområderne og andre steder i lander, der har problemer med lægedækningen. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Plan for praktiserende læger giver 200 millioner til læge- og sundhedshuse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger