Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
08.06.2018 kl. 09.32

Togkonflikt afværget

KL og Dansk Jernbaneforbund har i nat indgået forlig om ny overenskomst for de ansatte på lokalbanerne. Dermed er en konflikt som ville have ramt tusinder af rejsende afværget i første omgang.
tekst Tom Ekeroth

– Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har indgået en balanceret aftale med Dansk Jernbaneforbund om ny overenskomst for lokalbanernes ansatte. Vi mener, at den nye aftale fortsat sikrer fornuftige rammer for, at lokalbanerne kan indrette den lokale transport efter passagerernes behov, samt for vores ansatte, siger Peter Hvilshøj, administrerende direktør for Nordjyske Jernbaner, om den aftale, som KL på vegne af lokalbanerne i nat har indgået med Dansk Jernbaneforbund.

Også Jane Eefsen, personalechef i Lokaltog, som driver ni jernbanestrækninger på Sjælland og Lolland-Falster, glæder sig over, at der nu er indgået en aftale.

– Som jernbaneselskab er det jo helt afgørende, at vi leverer troværdig og stabil transport til passagererne. Og derfor har vi selvfølgelig arbejdet hårdt på at lande en aftale med Dansk Jernbaneforbund for at undgå en konflikt, som ville lamme togtrafikken på lokalbanerne til stor gene for passagererne, siger Jane Eefsen.

Ud over de generelle lønstigninger indeholder den nye aftale blandt andet pensionsforbedringer samt præcisering og forbedring af pausereglerne.

LÆS OGSÅ Kommunerne kan nu medfinansiere el-ladestandere

Det er nu op til Dansk Jernbaneforbunds cirka 340 medlemmer på lokalbanerne, om de vil stemme ja eller nej til den nye overenskomst. Afstemningen skal være afsluttet senest den 25. juni, og en konflikt kan derefter tidligst træde i kraft den 30. juni. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Togkonflikt afværget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger