Arkivfoto
Arkivfoto
07.06.2018 kl. 15.07

Var det blevet et nej var vi aldrig kommet i gang

Hvis lærerne havde stemt nej, var arbejdstid-kommissionen aldrig kommet i gang, sagde Per B. Christensen, formand for kommissionen på Danmarks Lærerforenings ekstraordinære kongres.
tekst Tom Ekeroth

– Kommissionen skal være med til at skabe vejen. Og så skal parterne sammen komme i mål gennem en forhandling. Var det blevet et nej, var vi aldrig kommet i gang. Nu blev det et ja. Derfor er vi i gang. Og vi har fået et godt afsæt, sagde Per B. Christensen, formand for den kommission, der skal skabe en ny start for samarbejdet mellem kommunerne og lærerne.

Han var inviteret til at tale på den ekstraordinær kongres, som DLF havde indkaldt, før afstemningsresultatet var kendt. Formanden mener, at det bliver en interessant og vanskelig opgave:

– Jeg har sagt JA til opgaven - fordi parterne – LC og KL har sagt til mig, at de vil samarbejdet, og de ønsker, at opgaven lykkes. Og at de også vil gøre deres til, at den lykkes. De har givet mig og de øvrige kommissionsmedlemmer den opgave at analysere og afdække udfordringer og muligheder med arbejdstidsregler på underviserområdet, og på den baggrund skal vi komme med anbefalinger og forslag, som parterne vil forhandle ud fra, sagde Per B. Christensen

Skriv hvad du søger