Foto: Lokaltog A/S
Foto: Lokaltog A/S
06.06.2018 kl. 15.54

O.18 er endelig godkendt

Der er sat punktum for overenskomstforhandlingerne for godt 500.000 offentligt ansatte. Dog med 342 ansatte på lokale togbaner som eneste undtagelse.
tekst Sidsel Boye

Forhandlingsfællesskabets bestyrelsen har formelt godkendt overenskomstforligene på det kommunale og regionale område, sådan som den skal efter reglerne. Tilbage på perronen står nu kun 342 lokofører og togfører. 85,5 procent af dem har stemt nej til deres forhandlingsresultat, og de skal nu tilbage til forhandlingsbordet med KL.

På lønmodtagersiden drejer det sig om personalet fra Lokaltog A/S, som driver togtrafik på Sjælland og Lolland og Nordjyske Trafik, som driver to baner i det nordlige Jylland. Ifølge selskaberne har de i alt et passagertal på ti millioner på årsbasis.

Selskaberne er ejet af regionerne, men mens det af historiske grunde er kommunerne, der har overenskomstforhandlingerne. Striden står om, hvornår de arbejdsgiverbetalte pauser er placeret i løbet af arbejdsdagen.

Af afstemningsoversigten for O.18 fremgår det, at det ud over jernbanepersonalet er lærerne, der har den højeste nejprocent, 25,4. I den anden ende ligger akademikerne med en nejprocent på en. sib@kl.dk 

LÆS OGSÅ Kampvalg i lærerforeningen: Ny kandidat melder sig på banen
Emneord
Overenskomst

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: O.18 er endelig godkendt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger