Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.06.2018 kl. 09.25

Unge vælgere satte historisk rekord ved KV17

Flere førstegangsvælgere end nogensinde fandt vej til stemmeboksene ved sidste års kommunalvalg.
tekst Rudi Holm

Kommunal- og regionsrådsvalget den 21. november sidste år opnåede en historisk rekord, da flere førstegangsvælgere end nogensinde satte deres kryds i stemmeboksen Valgdeltagelsen blandt de 18-årige steg hele 17 procentpoint i forhold til kommunalvalget i 2009.

Det viser en undersøgelse, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen har foretaget, og som offentliggøres i dag.

Med en valgdeltagelse på 75,1 procent lå de 18-årige på samme niveau, som de 50-59 årige vælgere, og de overgås kun af de 60-79 årige, der har en valgdeltagelse på 82 procent.

Tallene glæder formanden for Dansk Ungdoms Fællesråd, Kasper Sand Kjær.

LÆS OGSÅ Jeg er som alle andre, bare mere sønderjysk

– Det vidner om en ungdomsgeneration, som er engageret og gerne vil tage del i og ansvar for samfundet og demokratiet. At det netop er de 18-årige, der virkelig rykker på demokratifronten, kunne tyde på, at vi nu høster frugten af aktiviteter som Demokratiets Dag på erhvervs- og produktionsskoler og Skolevalget, hvor de unge allerede i folkeskolen stifter bekendtskab med politik og demokrati og får en forsmag på selve valghandlingen, siger Kasper Sand Kjær. ruh@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Unge vælgere satte historisk rekord ved KV17 Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger