Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.06.2018 kl. 08.32

Regeringen lapper hul i parkeringsloven

Ud over at blive modregnet hårdere får kommunerne også et loft for, hvor meget de kan hæve parkeringspriserne med i fremtiden.
tekst Rudi Holm

Regeringen har opdaget, at der var et hul i det lovforslag om strammere modregning, som det præsenterede i april, og som i fremtiden vil koste kommunerne mellem 300 og 350 millioner kroner. Op til andenbehandlingen strammer regeringen derfor nu reglerne for, hvor meget kommunerne kan afkræve bilisterne i parkeringsafgifter. Det sker med to konkrete ændringsforslag, som lægger loft over, hvor meget kommunerne kan hæve parkeringspriserne med.

Regeringen har dog ikke lagt sig fast på en endelig model. Den vil man først præsentere til efteråret.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) kalder over for DR regeringens manøvrer for "lovsjusk af værste skuffe" og opfordrer til at trække det tilbage.

Frederiksbergs viceborgmester, Jan E. Jørgensen (V), der også er folketingsmedlem, mener, at det er i orden at lægge et loft på de kommunale parkeringspriser.

LÆS OGSÅ Elbiler: Frederiksberg nærmer sig fuld dækning med ladestandere

– Vi har blandt andet hørt borgmesteren fra Enhedslisten i København være ude og foreslå, at det skulle koste 10.000 kroner om året at have en beboerlicens, hvor prisen i dag er mellem 100 og 1.000 kroner.

– Så der kommer et loft over, hvor meget kommunerne kan kradse ind fra bilisterne, og det er også rimeligt, siger han til DR. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen lapper hul i parkeringsloven Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger