Arkivfoto
Arkivfoto
30.01.2018 kl. 09.17

Eks-borgmester stopper og smækker med døren

Vesthimmerlands tidligere borgmester Knud Kristensen (K) trækker sig fra politik. Han mener, at han blev offer for et komplot ved kommunalvalget.
tekst Rudi Holm

Tidligere borgmester for Vesthimmerlands Kommune Knud Kristensen (K), der mistede sin post ved det seneste kommunalvalg, har besluttet at trække sig fra politik med øjeblikkelig virkning. Det meddelte han på en generalforsamling i den lokale partiafdeling mandag aften.

Årsagen er ifølge TV 2 Nord, at den 64-årige politiker ikke kan se sig selv samarbejde i fire år med en række byrådsmedlemmer, som han mener tacklede ham bagfra i den seneste valgkamp.

– Det har været modbydeligt, den måde de har ført en personlig hetz mod mig, hvor jeg føler, at de bevidst har lavet et komplot imod mig, siger Knud Kristensen til TV 2 Nord.

Han blev i sin sidste periode som borgmester erklæret inhabil i en sag om en byggegrund i Aars og siden politianmeldt af et medlem af kommunalbestyrelsen.

LÆS OGSÅ DF helt ude af Næstved

Før kommunalvalget i november havde Venstre og Socialdemokratiet erklæret mistillid til Knud Kristensen og sat spørgsmålstegn ved hans hæderlighed, ligesom de to partier havde aftalt, at der skulle peges på en ny borgmester.

Knud Kristensen sætter punktum for en 32 år lang karriere i lokal- og landspolitik, hvor han nåede at være borgmester i to kommuner, i Aars og Vesthimmerland, folketingsmedlem og medlem af amtsrådet i Nordjylland.

Ved kommunalvalget i 2013 opnåede han mere end hver sjette stemme i Vesthimmerlands Kommune med 5.410 stemmer, og ved valget i fjor fik han 3.400 personlige stemmer – mere end dobbelt så mange som Venstres Per Bach Laursen, der efterfølgende blev valgt som borgmester. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Eks-borgmester stopper og smækker med døren Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger