Arkivfoto
Arkivfoto
25.01.2018 kl. 10.22

Politiker på øhop

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard og folketingsmedlem Mette Dencker (DF) tager på turné til de 37 øer, der er en del af øpasset.
tekst Tom Ekeroth

Danmark er et ø-land, og derfor spiller øpasset en helt afgørende rolle i forhold til at markedsføre øerne, synliggøre de mange oplevelsesmuligheder og i sidste ende tiltrække flere danske og udenlandske turister. For at understøtte øernes arbejde tager formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard og medlem af Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer Mette Dencker (DF) rundt til alle de 37 øer, der er en del af øpasset.

Øpasset, der blev igangsat af Sammenslutningen af Danske Småøer i 2016, viser vej til 37 øer i Danmark, der kan nås med færge. I passet bliver hver ø præsenteret med et landkort, forskellige fakta-oplysninger og information om øens forskellige oplevelsesmuligheder.

Sammenslutningen af Danske Småøer har overdraget konceptet for ø-pas til Landdistrikternes Fællesråd, der som landsdækkende organisation, kan føre konceptet videre og sikre dets overlevelse og fremgang.

– De danske øer er hver især et unikt brand, der tiltrækker mange turister hvert år. Det vil vi gerne styrke, så endnu flere får øjnene op for, hvor fantastisk der er rundt i landet. Det håber jeg, vi kan være med til at sætte fokus på, når Mette Dencker og jeg får fornøjelsen af at besøge de mange øer, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard.

LÆS OGSÅ Viborg får chef for landdistrikter

Mette Dencker har arbejdet for sikre udvidelsen af landevejsprincippet, som et bredt flertal i Folketinget har vedtaget. Formålet med den fælles turné er blandt andet at få lejlighed til at høre mere om virkningerne af de lavere færgepriser. 

Folketingsmedlem Mette Dencker glæder sig også til turnéen til de danske øer: 

– Jeg glæder mig så meget til at se og gense de mennesker, der bor og lever på Danmarks smukke øer. Med andre ord til at møde de rigtige eksperter på øerne. Min viden om øerne får jeg ved at være der, ikke ved at læse om dem, så jeg glæder mig til at suge en masse viden til mig, og til at få fyldt ø-passet helt op med stempler, siger hun. 

Turnéen starter på lørdag den 27. januar, hvor første stop er Tunø i Odder Kommune, og rejsen går videre til Samsø Kommune dagen efter.

Landevejsprincippet er et trafikpolitisk princip, der indebærer, at det skal koste det samme at sejle med færge som at køre en tilsvarende strækning i bil på landevejen. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politiker på øhop Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger