Arkivfoto
Arkivfoto
24.01.2018 kl. 09.30

Fredensborg ændrer it-politik efter kritik af mail-snageri

Fire linjer i Fredensborg Kommunes it-politik bliver ændret, så der ikke længere er tvivl om, at kommunen ikke må snage i lokalpolitikernes email.

Fredensborg Kommune kommer ikke til at kigge gennem data fra lokalpolitikernes mailkorrespondance. Det står klart, efter kommunen har justeret et afsnit i den nye it-politik, som har mødt modstand blandt byrådsmedlemmerne. Det skriver Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Den nye it-politik lagde ifølge kritikerne op til, at kommunen, hvis der blev lækket fortrolige informationer, kunne kigge i data fra lokalpolitikernes mail-postkasser. Kritikken blev blandt andet rejst af byrådsmedlemmet Kristian Hegaard (R), der mente, at det stred imod lovgivningen.

Kristian Hegaard er derfor tilfreds med, at den nye formulering i it-politikken nu klarlægger, at læk af fortrolige oplysninger skal meldes til politiet og ikke undersøges af kommunen selv.

– Jeg synes, at resultatet giver en meget god gennemsigtighed. Det skal være politiet, der udfører en kontrol og tager beslutning om, at det skal ske, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

LÆS OGSÅ Vi skal hjælpe hinanden
FOR ABONNENTER

Den nye it-politik, som byrådsmedlemmerne blev bedt om at underskrive, fastslog, at kommunen til enhver tid kan foretage kontrol af information om den enkelte tilvejebragt via logning, hvis der er begrundet mistanke om, at der er sket uberettiget brug af data eller strafbare forhold.

Den formulering er nu blevet ændret, så lokalpolitikernes email stadig er fortrolige.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) forklarer til Frederiksborg Amts Avis, at der var tale om en formulering, der kunne misforstås, og som nu er blevet præciseret.

– Det kunne misforstås, hvis man læste det på en bestemt måde. Nu har vi aftalt, at kommunen skal overveje politianmeldelse, hvis der sker lækager fra lukkede dagsordener, siger han til avisen.

LÆS OGSÅ Byråd må gerne begrænse taletiden
FOR ABONNENTER

Kort før årsskiftet vedtog Folketinget nye regler, der begrænser kommuners adgang til at læse de lokalvalgtes email. Det skete blandt andet på baggrund af mail-sagen i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor kommunen læste email fra otte byrådsmedlemmer for at finde ud af, om de havde brudt deres tavshedspligt. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fredensborg ændrer it-politik efter kritik af mail-snageri Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger