Arkivfoto
Arkivfoto
17.01.2018 kl. 10.54

Uddannelser flyttes ud i 10 kommuner

Som en del af regeringens udflytning af statslige arbejdspladser oprettes der såkaldte uddannelsesstationer i 10 danske provinsbyer.
tekst Rudi Holm

10 kommuner kan glæde sig over, at regeringen i forbindelse med etape to af udflytningen af statslige arbejdspladser også opretter såkaldte uddannelsesstationer rundt om i landet. Mellem 500 og 1.000 nye uddannelsespladser placeres i 10 byer, og her vil man kunne tage dele af sin uddannelse, oplyser minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), til DR Nyheder.

– For regeringen handler det om at få uddannelsespladserne tættere på de unge for at bringe Danmark i bedre balance. Men også om at understøtte vækst og udvikling. Vi har store dele af Produktionsdanmark ude i landet, som skriger efter kvalificeret arbejdskraft, siger ministeren til DR Nyheder.

Meldingen om, at en statslig uddannelsesstation er på vej til Hedensted, glæder kommunens nyvalgte borgmester Kasper Glyngø (S).

– Vi er naturligvis rigtig glade for vi har fået en uddannelsesstation til Hedensted. Vi har jo hele tiden krydset fingre for, at vi kunne blive tænkt ind i udflytningen af statslige arbejdspladser – at det så blev en uddannelsesstation er vi godt tilfredse med. Vi er en kommune med mange produktionsvirksomheder og at få automationsteknolog-uddannelsen passer som fod i hose til vores kommune. Jeg er sikker på, at der vil være mange spændende muligheder og synergier for vores virksomhed og kommune, siger borgmester Kasper Glyngø til TV SYD.

LÆS OGSÅ Bundsgaard tvivler på regeringens plan for udflytning af arbejdspladser

De øvrige kommuner, der får tilført nye uddannelsesstationer, er: Kalundborg (bioanalytiker), Holstebro (Diplomingeniør i produktionsteknik), Mariagerfjord (Eksport og teknologi), Guldborgsund (Produktionsteknolog), Fredericia (Automationsteknolog), Svendborg (Serviceøkonom), Ringkøbing-Skjern (Markedsføringsøkonomom), Bornholm (Datamatiker samt innovation og entrepreneurship) og Helsingør (Lærer).

I Helsingør jubler borgmester Benedikte Kiær (K) over at få læreruddannelsen til byen.

– Det er en fantastisk god nyhed, som vi har fået. Jeg glæder mig over, at regeringen har besluttet at sende en uddannelsesstation til Helsingør. Det passer som fod i hose med de visioner, vi har, og de tanker, vi gør os om at få flere uddannelser til Helsingør og få opbygget en campus, siger borgmesteren til Helsingør Dagblad.

I alt 4.024 arbejdspladser kommer til at holde store flyttedag i forbindelse med regeringens ”Bedre Balance ll”-plan. Halvdelen af stillingerne hører hjemme i Skat, hvor der allerede er præsenteret en plan for udflytning og opsplitning i mindre enheder.

LÆS OGSÅ Vejle bliver universitetsby

Fraregnet Skats medarbejdere vil godt 1.800 statslige stillinger holde flyttedag til provinsen. Regeringen offentliggør senere på dagen, hvilke statslige arbejdspladser der er tale om. Allerede inden præsentationen er der dog sat tal på fordelingen på regionsniveau:

Region Midtjylland er topscorer med 1.082 nye job. Herefter følger Region Syddanmark med 1.015 mens Region Sjælland får 931 statslige ansatte. I Nordjylland er tallet 399, mens Region Hovedstaden blot får 103 stillinger. Hertil skal lægges 600 stillinger i forsvaret, og samtidig skal der reduceres med et antal stillinger i Skat Sjælland. ruh@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Uddannelser flyttes ud i 10 kommuner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger