Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.01.2018 kl. 11.22

København opruster mod social dumping

Sammen med en række virksomheder prøver Københavns Kommune at bekæmpe social dumping. Det gør de blandt andet med et nyt indsatsteam, som skal besøge kommunens leverandører for at oplyse medarbejderne om løndumping.
tekst Sille Olsen

Fra i dag onsdag tager Københavns Kommunes nye indsatsteam mod social dumping rundt på særlige besøg hos kommunens leverandører, hvor de skal hilse på medarbejdere og ledelse samt dele materiale ud.

Overborgmester Frank Jensen (S) forklarer den øgede indsats med, at de sidste brodne kar skal findes.

− Vores indsats mod social dumping har været effektiv. Men der er stadig brodne kar, som skaber urimelige arbejdsvilkår for medarbejderne og unfair konkurrence for virksomheder med orden i sagerne. Det skal de ikke have lov til. I København skal der være fair arbejdsforhold – derfor skruer vi nu op for indsatsen, siger Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Det nye indsatsteam blev oprettet ved årsskiftet og skal blandt andet være med til at styrke dialogen med kommunens leverandører samt rykke hurtigere ud ved mistanke om social dumping på arbejdspladserne.

LÆS OGSÅ Endnu to kommuner på vej med røgfri arbejdstid

Københavns Kommune kører for tiden en kampagne, som hedder "København mod social dumping", som foregår i samarbejde med virksomhederne MT Højgaard, Malmos og Pakhuset, som alle aktivt arbejder for at sikre gode arbejdsforhold for medarbejderne.

− I Malmos ser vi medarbejderne som vores X-faktor – glade medarbejdere giver virksomheden en klar konkurrencefordel. Vi støtter kampen mod social dumping, fordi vi mener, at mennesker skal have det, de har ret til og er værd, siger Morten Dohrmann Hansen, administrerende direktør i Malmos i pressemeddelelsen.

Som en del af kampagnen er der sat bannere og plakater op i byen, som skal oplyse københavnerne om de typiske tegn på social dumping og opfordre dem til at ringe til kommunens hotline, hvis de ser tegn på social dumping.

Siden 2014 har Københavns Kommune rettet op på 32 sager med en række medarbejdere, der blandt andet er blevet snydt for flere tusinde kroner for overarbejde og aftentillæg. Kommunens indsats udløste i november en delt førsteplads på fagforbundet 3F's liste over kommuner, der aktivt bekæmper social dumping. siol@kl.dk

LÆS OGSÅ KL: Galimatias ikke at bruge Covid-erfaringer i beskæftigelsesindsatsen

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: København opruster mod social dumping Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger