Foto: Rebild Kommune
Foto: Rebild Kommune
17.01.2018 kl. 14.51

Borgerne skal kunne se politikernes fravær

Venstres gruppeformand i Rebild Kommune, Jeppe Ugilt, vil have et offentligt system, hvor alle kan se, hvor ofte byrådsmedlemmerne er fraværende til møderne.
tekst Amalie Guldborg Olesen

Fremover skal borgerne i Rebild kunne klikke ind på kommunens hjemmeside og se, hvor ofte byrådsmedlemmerne egentlig dukker op til møderne. I hvert fald hvis det står til Venstres gruppeformand i Rebild, Jeppe Ugilt, der i dag præsenterer sit forslag på økonomiudvalgsmødet.

− Det bunder jo i en debat både lokal- og landspolitisk om, hvorvidt dem, man vælger til at repræsentere sig, nu også passer deres arbejde. Men det er ikke fordi, jeg vil banke nogen i hovedet eller pudse min egen glorie for den sags skyld, siger han til Nordjyske Stiftstidende Himmerland.

Jeppe Ugilt er blevet inspireret af lignende ordninger fra henholdsvis Vesthimmerland og Aarhus. Her er det frit tilgængeligt på kommunernes hjemmeside at se, hvor ofte byrådsmedlemmerne har været til stede ved byråds- og udvalgsmøder. I Aarhus kan man for hver enkelt politiker se, hvor ofte vedkommende har været fraværende og om det har været med eller uden begrundelse.

I Vesthimmerland er registreringen delt op mellem helt eller delvist fravær, og det gælder både byråds- og fagudvalgsmøder, men også derudover møder i forskellige råd, komitéer og bestyrelser.

LÆS OGSÅ Rådmand i spidsen for modstandsbevægelsen
FOR ABONNENTER

Her kan man blandt andet se, at to byrådsmedlemmer i sidste periode mødte op til alle deres møder og ikke havde en eneste fraværsstreg. Det var Karen Clausager (SF) og Knud Kristensen (K).

Jeppe Ugilt ved ikke præcis, hvordan statistikken skal gøres op i Rebild endnu. Men han har tænkt sig at foreslå, at forvaltningen skal komme med et udspil. Især nu, hvor der netop bliver taget hul på en ny periode og startet på en frisk.

− Jeg synes bare, det giver god mening. I for eksempel private virksomheder vil man jo også holde øje med de ansattes fravær, og vi er jo sådan set ansat af borgerne. Jeg ved godt, at vores arbejde består af andet end at deltage i møder, men det er dog en væsentlig del, siger han til Nordjyske Stiftstidende Himmerland. amgo@kl.dk

Emneord
Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgerne skal kunne se politikernes fravær Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger