Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.01.2018 kl. 10.35

Nu skal uddannelserne også flyttes ud

Når regeringen formentlig i denne uge løfter sløret for sin nye plan for udflytning af arbejdspladser, vil der denne gang også være uddannelsessteder i blandt. Det blev forsømt sidste gang, mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Det er ikke nok kun at flytte arbejdspladser fra Hovedstadsområdet og ud til provinserne. Denne gang skal uddannelsespladserne følge trop og rykke med ud i landet. Det fortæller beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til Avisen.dk.

− Vi forsømte noget i den første udflytning: Uddannelserne. Efter første runde er det gået op for mig, at der er et massivt behov for, at vores erhvervsrettede uddannelser kommer tættere på de virksomheder, der efterspørger arbejdskraften, siger han.

Det var tilbage i 2015, at regeringen første gang præsenterede planen for at flytte knap 3.900 statslige arbejdspladser fra København og ud i provinsen. Indtil nu er 2.546 af de planlagte 3.900 job blevet flyttet ud, og 23 ud af 44 institutioner er dermed færdige med deres flytning.

I sin argumentation nævner beskæftigelsesministeren til Avisen.dk, at for eksempel Vestjylland har en turistsektor i fremgang, hvor der er behov for arbejdskraft til at holde på fremgangen. Men det er også for de unges skyld:

LÆS OGSÅ Borgmester: Flyt uddannelser ud af de store byer

− Det er en tankegang, der hjælper vores lokale erhvervsliv, men også unge, der måske ikke har lyst til at flytte til en af de store byer for at læse og dermed ikke får brugt deres fulde potentiale efter deres gymnasieuddannelse, siger Troels Lund Poulsen.

Den tankegang var Hjørrings borgmester, Arne Boelts (S), meget enig i, da Danske Kommuner talte med ham om emnet i december.

− Vores unge bliver jo helt tomme i blikket, fordi de hidtil ikke har kunnet se nogen karrieremuligheder her, hvor de bor. De er nødt til at flytte ind til en storby for at uddanne sig, og bagefter er de nødt til at finde en virksomhed i nærheden af denne storby, fordi der ingenting er tilbage der, hvor de kom fra. Derfor er vi nødt til at skabe nogle bedre rammevilkår for et Danmark i balance, sagde han dengang. amgo@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nu skal uddannelserne også flyttes ud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger