09.01.2018 kl. 09.50

Kursus for politikere i forsyningssektoren

KL tilbyder nyt kursus for kommunalpolitikere, der er medlemmer af en bestyrelse i forsyningssektoren.
tekst Tom Ekeroth

Fra marts tilbyder KL en ny type kursus for kommunalpolitikere, der bliver medlem af en bestyrelse i vand-, spildevands-, affalds- og fjernvarmeselskaber. Formålet er at give kommunalpolitikere i disse bestyrelser et solidt grundlag for arbejdet i bestyrelseslokalet, og klæde dem på til at udvikle og drive effektive selskaber. Både når det gælder aktieselskaber, paragraf 60-selskaber og andre selskabsformer.

– Kurset er både for de helt nye, men bestemt også for dem, som har siddet i en bestyrelse i en eller flere perioder før, siger sekretariatschef Solvejg Schultz Jakobsen, KL. 

Hun er ansvarlig for de i alt fem kurser, der bliver holdt frem til november. Kurserne er udviklet i samarbejde med CBS Bestyrelsesuddannelserne og COK. Alle deltagerne får bagefter et kursusbevis fra CBS Bestyrelsesuddannelserne.

Kurserne er udelukkende for kommunalpolitikere, der sidder i bestyrelser for forsyningsselskaber:

LÆS OGSÅ Partnerskab skal få de unge videre
FOR ABONNENTER

– Det er meget bevidst, for de sidder med nogle specielle problemstillinger og dilemmaer. I kommunalbestyrelsen er de ejere, nogle gange myndighed, og når de så går ind bestyrelseslokalet, er de bestyrelsesmedlemmer. Så uanset om man har prøvet det før eller ikke, så er det altid godt at have en rum, hvor man kan have lov til at reflektere over, hvordan samspillet mellem bestyrelse og direktion er, hvordan man laver den bedste strategi, oh hvordan man får borgervinklen med ind, som man typisk har øje for som politiker, siger Solvejg Schultz Jakobsen.

Undervisningen på kurserne, der holdes forskellige steder i landet, er casebaseret. Alle cases er bygget op omkring virkelige dilemmaer fra forsyningssektoren. Underviserne på kurserne er bestyrelsesformænd, professorer eller en ledende partner fra et advokatfirma. 

Baggrunden for kurset, der strækker sig over tre dage, er blandt andet det øgede fokus på forsyningssektoren og bestyrelsernes ageren fra politisk side. Samtidig bliver forsyningsbestyrelserne stillet over for stadig mere komplekse dilemmaer i krydsfeltet mellem ejerønsker,bestyrelsesansvar og kundernes behov. tek@kl.dk 

Fakta

Blandt de temaer, der vil indgå på kurset, er:

  • Bestyrelsesansvar, habilitet, de juridiske rammer og regulering af forsyningsselskaber.
  • Aktivt ejerskab og dilemmaer i spændingsfeltet mellem ejer, myndighed og kunder.
  • Planlægning og tilrettelæggelse af bestyrelsens arbejde – årshjul, dagsordener, fortrolighed mv.
  • Strategi og bestyrelsens rolle i strategiprocessen.
  • Overvågning og evaluering af selskabets værdiskabelse.
  • Bestyrelsens ansvar og rolle i forbindelse med frasalg, fusioner og opkøb af selskaber.
Emneord
KL, Uddannelse, Forsyning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kursus for politikere i forsyningssektoren Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger