Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
08.01.2018 kl. 10.50

Turisterne elsker Ringkøbing-Skjern

I den årlige statusrapport fra Erhvervsministeriet over turisme lander Ringkøbing-Skjern på en fjerdeplads, når det gælder, hvor mange penge turisterne lægger i kassen. Kommunen er kun overgået af København, Aarhus og Aalborg.

Ringkøbing Skjerns kystlinje, mulighed for surfing, lystfiskeri og hyggelige havne er nogle af de ting, der er med til at sætte kommunen på landkortet blandt turisterne. Sammen med Varde udgør kommunen den kyststrækning som turisterne er mest vilde med. Det har netop landet Ringkøbing-Skjern fjerdepladsen i en statusrapport målt på turismeforbrug. Den samlede opgørelse over, hvad turisterne spenderer i kommunen, løber op i 2,537 milliarder kroner. 

Borgmester Hans Østergaard (V) er stolt over placeringen i toppen blandt de store kommuner som København, Aarhus og Aalborg.

− Det er et flot resultat. Turismen er en af kommunens klare styrkepositioner, og der sker en fælles indsats for hele tiden at være på forkant og udvikle det, som turisterne efterspørger, siger han. 

3. plads på overnatninger

Statusrapporten måler også antallet af overnatninger. På bare ét år har kommunen haft en stigning på fem procent i antallet af overnatninger. Det sikrer Ringkøbing-Skjern en tredjeplads på overnatninger med hele 3,608 millioner af slagsen kun overgået af København og Varde.

LÆS OGSÅ Kommuner går til filmen
FOR ABONNENTER

Det er et resultat af blandt andet målrettet markedsføring, udvikling af turismeområdet og lytte til hvad turisterne vil have, samt et godt samarbejde med Varde Kommune, mener direktør for Ringkøbing Fjord Turisme, Sebastian Schaper. 

− Vi arbejder hele tiden på at videreudvikle vores tilbud, så turisterne oplever, at vi har de varer på hylderne, som de efterspørger. Her betyder samarbejdet med Varde Kommune, at vi kan pulje vores kræfter og dermed styrke begge destinationer, siger han.

Den flotte placering efterlader også et øget ansvar, hvis den skal holdes. Allerede nu efterspørger branchen for eksempel flere huse til udlejning. amgo@kl.dk  

Læs hele rapporten om turismens udvikling og konkurrenceevne på Erhvervsministeriets hjemmeside

LÆS OGSÅ Færgebyen Hou får en ny maritim bydel
Emneord
Turisme

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Turisterne elsker Ringkøbing-Skjern Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger